E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα συνήθη λάθη που οδηγούν στην τροφική δηλητηρίαση

Τι πρέπει να προσέχετε

Δημοσίευση 5/9/2017 | 00:15

Τα συνήθη λάθη που οδηγούν στην τροφική δηλητηρίαση

Υπάρχουν ορισμένα λάθη που οι άνθρωποι κάνουν με τα τρόφιμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συχνά πυκνά να υποφέρουν από δηλητηριάσεις, άλλες φορές πιο μικρές και άλλες μεγαλύτερες.

Ακριβώς για την αποφυγή αυτού του είδους των προβλημάτων, η Ασφάλεια των Τροφίμων, από την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) της Αγγλίας, δημοσίευσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ποια είναι τα 5 λάθη που οδηγούν στην τροφική δηλητηρίαση και αφορούν το χειρισμό και την επεξεργασία των τροφίμων από τους ίδιους τους καταναλωτές.

Διαβάστε τα αναλυτικά εδώ:

Η οσμή:

Πολλές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν μια τροφή, μυρίζει και δείχνει εντάξει, καθώς επίσης έχει και καλή γεύση, ότι μπορεί να καταναλωθεί κανονικά. Δυστυχώς όμως υπάρχουν παθογόνα που δε γίνεται να ανιχνευτούν με αυτόν τον τρόπο και σαν αποτέλεσμα φέρουν την τροφική δηλητηρίαση σε όποιον τα δοκιμάσει. 

Τα ίδια σκεύη για όλα:

Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη (μαχαίρια, πιρούνια, κατσαρόλες) για όλες τις τροφές (ωμό ή μαγειρεμένο κρέας, σαλάτες, σούπες). Το χειρότερο όλων δε, είναι η χρήση πιρούνας σε ωμά πουλερικά και στα υπόλοιπα τρόφιμα.

Ωμά και προς κατανάλωση κρέατα:

Αυτά τα δυο είδη τροφών δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή, καθώς όταν αυτό συμβαίνει αναπτύσσονται επικίνδυνα βακτήρια. Ο διαχωρισμός τους θα πρέπει μάλιστα να γίνεται από τη στιγμή που μπαίνουν στο καλάθι του σούπερ μάρκετ.

Πλύσιμο ωμού κοτόπουλου:

Το καμπυλοβακτήριο, είναι ένας μικροοργανισμός που βρίσκεται πολύ συχνά στα ωμά κοτόπουλα και το οποίο με προσεκτικό μαγείρεμα σκοτώνεται. Αν όμως, το κρέας αυτό δεν πλυθεί καλά, τότε υπάρχει περίπτωση να εξαπλωθεί στην κουζίνα και αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για τον οργανισμό.

Κατοικίδια στην κουζίνα:

Ακόμα και αν δεν πλησιάζουν τους πάγκους της κουζίνας, μπορούν να αποτελέσουν τους μεταφορείς βλαβερών βακτηρίων. Επομένως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην τα αφήνετε να πλησιάζουν καθόλου στην κουζίνα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του