E-Daily
Γειτονιές που θυμίζουν νησί στην Αθήνα

Γειτονιές που θυμίζουν νησί: Αθήνα – Θησείο

Οι μαγικοί πλακόστρωτοι δρόμοι μιας πανέμορφης γειτονιάς

13/7/2017 | 00:08

Το Θησείο, πήρε το όνομά του από τον Ναό του Ηφαίστου που απεικόνιζε τους άθλους του Θησέα. Είναι μια όμορφη πλακόστρωτη γειτονιά που όταν την περπατάς μπορεί να αισθανθείς για δευτερόλεπτα πως έχεις διασχίσει το Αιγαίο και έχεις βρεθεί στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Τουρίστες, πολλές οικογένειες, πλανόδιοι μικροπωλητές που πουλάνε οτιδήποτε παραπέμπει στην Αρχαία Ελλάδα, όμορφα μαγαζάκια και αναπαλαιωμένα κτίρια, συντάσσουν ένα σκηνικό που εύκολα θα σε κάνει να σκεφτείς πως έχεις φύγει για λίγο από την Αθήνα.

Λίγο η έλλειψη της ντοπιολαλιάς, λίγο ο όμορφος και ο ανέμελος περίπατος υπό το άγρυπνο βλέμμα της Ακρόπολης, λίγο η παραδοσιακή κουζίνα και τα τουριστικά μαγαζιά, σου δημιουργούν την αίσθηση πως είσαι ταξίδι, σε διακοπές από την καθημερινότητα και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν τουρίστας.

Ένα καραφάκι ούζο ή ρακόμελο πριν ή μετά από την ταινία που είδες στο πανέμορφο θερινό σινεμά «Θησείον», μια χωριάτικη σαλάτα με όλα τα δροσερά συστατικά, μπορεί να μετατρέψουν την βόλτα σου σε αυτή την μοναδική στον κόσμο συνοικία, σε μια ξένοιαστη βόλτα που θα έκανες σε ένα όμορφο νησί, χωρίς να της λείπει σχεδόν τίποτα...

Ραδιόφωνο

Γειτονιές που θυμίζουν νησί: Πλάκα ‑ Αθήνα

Το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης
Ραδιόφωνο

Γειτονιές που θυμίζουν νησί: Αθήνα – Θησείο

Οι μαγικοί πλακόστρωτοι δρόμοι μιας πανέμορφης γειτονιάς
Ραδιόφωνο
Ραδιόφωνο

Γειτονιές που θυμίζουν νησί: Αθήνα ‑ Βουλιαγμένη

Μια γρήγορη και όμορφη απόδραση