E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 ατάκες που άντρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται διαφορετικά

Να γιατί παρεξηγούνται τα ζευγάρια

Δημοσίευση 6/7/2017 | 00:07

7 ατάκες που άντρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται διαφορετικά

Οι γυναίκες και οι άντρες είναι γνωστό ότι αντιλαμβάνονται εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, για αυτό και συχνά παρεξηγιούνται μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις πιο κλασικές ατάκες ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που έχουν εντελώς διαφορετική σημασία για το αντρικό, από ότι για το γυναικεία μυαλό.

«Ας μιλήσουμε»:

Σε έναν άντρα αυτό δεν ακούγεται καθόλου, μα καθόλου καλό, αφού αμέσως σκέφτεται ότι κάθε διάλογος αφορά ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Όταν λοιπόν ακούσουν αυτήν τη φράση, οι άντρες αρχίζουν να θεωρούν ότι κάτι πάει στραβά και γεμίζουν ένταση.

Για μια γυναίκα αντίθετα, η επικοινωνία είναι ένας τρόπος να δεθεί ακόμα περισσότερο με το σύντροφό της. Ως εκ τούτου, μια προσφορά για συζήτηση μπορεί να μην έχει κάποιο σκοπό, όμως η απόρριψη αυτής μπορεί να την αναστατώσει.

«Δε με ακούς»:

Οι άνδρες αντιλαμβάνονται καλύτερα την πληροφορία με τη σιωπηλή σκέψη του θέματος, όμως συχνά οι γυναίκες νομίζουν ότι είναι στον κόσμο τους και ότι δε δίνουν σημασία, αλλά στην πραγματικότητα ακούνε πολύ προσεκτικά.

Μια γυναίκα συνήθως εκφράζει την ανησυχία της με χειρονομίες και θαυμαστικά, παίρνοντας προσωπικά την κουβέντα, σε αντίθεση με τους άνδρες, οι οποίοι συχνά δεν καταλαβαίνουν μια τέτοια είδους συμπεριφορά και μπορεί ακόμη και να ενοχλούνται από αυτό το ύφος.

«Ας το κάνουμε μαζί»:

Οι άνδρες δε θέλουν να μοιράζονται τις νίκες τους, ενώ η ομαδική εργασία δεν είναι και το καλύτερο τους, για αυτό και πιθανότατα να είναι απρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια τέτοια πρόταση.

Από την άλλη, οι επιστήμονες λένε ότι η ορμόνη οξυτοκίνη κάνει τις γυναίκες πιο κοινωνικές και ότι για αυτές η συνεργασία είναι πολύ σημαντική, καθώς έτσι αποδεικνύουν στον εαυτό τους ότι υπάρχει και άλλος κόσμος που τις καταλαβαίνει και βιώνει τα ίδια.

«Ας μείνουμε για λίγο σιωπηλοί»:

Για τους άνδρες αυτή είναι μια ατάκα - φωτιά, αφού όταν τη ξεστομίζουν, ακολουθούν επιπτώσεις. Συνήθως όμως ο λόγος που λένε κάτι τέτοιο είναι επειδή χρειάζονται πραγματικά ησυχία για να ξεπεράσουν το άγχος ή να σκεφτούν τη λύση ενός προβλήματος.

Όσον αφορά τις γυναίκες, συχνά προσπαθούν να χειραγωγούν τους άνδρες χρησιμοποιώντας τη σιωπή, όμως στην πραγματικότητα οι σύντροφοί τους απλά δεν καταλαβαίνουν αυτήν τη συμπεριφορά.

«Ας το συζητήσουμε αργότερα»:

Καλώς ή κακώς, το ανδρικό φύλο χάνει πιο εύκολα την προσοχή του, σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ η λέξη «αργότερα» είναι μια ουδέτερη λέξη για τους άντρες, επειδή το μυαλό τους μπορεί να είναι απασχολημένο με κάτι άλλο εκείνη την ώρα που μιλάνε.

Για τις γυναίκες, το multitasking είναι κάτι σύνηθες στις ζωές τους και για αυτό μπορούν εύκολα να κάνουν παράλληλα και άλλα μεταξύ των καθηκόντων τους. Ως συνέπεια αυτού, μια πρόταση για να συζητηθεί κάτι αργότερα ακούγεται σαν προσβολή στα αφτιά τους.

«Είναι ανδρική δουλειά»:

Όταν ένας άνδρας λέει ότι έχει να κάνει μια «ανδρική δουλειά», πιθανότατα δε μπορεί να βρει τις σωστές λέξεις για να περιγράψει αυτό που θέλει να κάνει ή, όπως συχνά συμβαίνει, απλά ντρέπεται να πει τι είναι αυτό.

Για τις γυναίκες, κάτι συγκεκριμένα «αρσενικό» σπάνια λαμβάνει τις θετικές αντιδράσεις τους, πρώτον επειδή ο σύντροφός τους θα αποχωριστεί για λίγο την παρέα τους, την οποία θεωρούν τόσο σημαντική και δεύτερον, γιατί πιστεύουν ότι αυτός είναι πολυγαμικός και άρα η «ανδρική δουλειά» σημαίνει την αναζήτηση μιας νέας γυναίκας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις