E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως να αποφασίσετε ποιος πρέπει να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού

Χαλαρώστε και σκεφτείτε το λογικά

Δημοσίευση 2/7/2017 | 00:14

Πως να αποφασίσετε ποιος πρέπει να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού

Το αγόρι γνωρίζει ένα κορίτσι, το αγόρι του ζητά να βγουν ραντεβού. Βγαίνουν και το αγόρι πληρώνει τον λογαριασμό. Είναι μια από τις πιο κλασσικές και παλιές ιστορίες του κόσμου.

Όμως παρόλο που αυτή η ιστορία κάποτε θεωρείτο, δείγμα ανδρισμού και ξεχώριζε τους κυρίους από τους υπόλοιπους, σήμερα οι αλλαγές στις παραδοσιακές πρακτικές και στην σχέση και την δυναμική μεταξύ των δυο φύλων, έχουν μετατρέψει αυτή την κίνηση σε δείγμα ενός αχρείαστου και προσβλητικού προστατευτισμού πολλές φορές. Και αυτό βέβαια να μην ισχύει, είναι σίγουρα εκτός... μόδας.

Το να προτείνεις ότι ο άντρας θα πληρώνει πάντα είναι κάτι το αποξενωτικό. Αν στο ραντεβού είναι δυο άντρες; ή δυο γυναίκες; Οι κανόνες που μας δίδαξαν αλλάζουν, όταν αλλάζουν και οι σχέσεις μεταξύ των φύλων.

Σε έναν κόσμο που οι γυναίκες ανεβαίνουν αποκτούν όλο και πιο πολύ κύρος και κοινωνικό status, αν ο άντρας πληρώνει συνέχεια, τότε κάτι τέτοιο υπονοεί πως είναι και αυτός που κερδίζει περισσότερα. Κι όμως, ακόμα και σήμερα, αυτό δυστυχώς είναι μια αλήθεια.

Η διαφορά στις αμοιβές παραμένει. Οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο κατά την διάρκεια της καριέρας του και συχνά παίρνουν λιγότερα ακόμα και για τις ίδιες δουλειές. Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Fawcett Society, η διαφορά στις αμοιβές αγγίζει το 14%. Το ότι η κοινωνία υποθέτει πως η γυναίκα κερδίζει λιγότερα ή ότι πρέπει να κερδίζει λιγότερα, τροφοδοτείται από μικροπράγματα, όπως από το ποιος θα πληρώσει στο πρώτο ραντεβού.

Υπάρχει όμως τρόπος να αποφασίσετε ποιος θα πληρώσει χωρίς ο ένας να προσβάλει τον άλλο. Τα πρώτα ραντεβού είναι πάντα παράξενα και αμήχανα. Σκέφτεστε πολύ, ανησυχείτε για το τι θα φορέσετε, αλλάζετε ρούχα και τσεκάρετε συχνά την αναπνοή σας. Κι αν μου αρέσει και δεν του/της αρέσω; Ή το αντίστροφο. Κι αν δεν έχουμε τίποτα να πούμε; Κι αν πάει καλά και έρθει ο λογαριασμός και πας να τον πληρώσεις, τα χαλάσεις όλα;

Πρώτα απ' όλα χαλάρωσε. Διώξε την πίεση. Έτσι κι αλλιώς είστε δυο άνθρωποι που θέλουν να περάσουν καλά. Προσπάθησε να χειριστείς το ζήτημα του λογαριασμού όπως θα έκανες και με ένα παλιό και καλό σου φίλο. Αν είσαι χαλαρός , τότε μόνο μπορείς να συζητήσεις εποικοδομητικά για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό και να αποφύγεις αμήχανες στιγμές που μπορεί να διαλύσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Αν επιμένουν να πληρώσουν, να είστε προσεκτικοί. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί επιμένουν. Είναι από ευγένεια ή το κάνουν μόνο και μόνο επειδή το επιτάσσουν οι κανόνες της παλιάς σχολής;

Αν το ραντεβού πάει καλά και αισθάνεσαι άνετα, άστους να πληρώσουν. Μπορείς να προτείνεις ένα ποτό και να πληρώσεις εσύ. Ή μπορείς να προσφερθείς να πληρώσεις για το επόμενο ραντεβού. Με αυτόν τον τρόπο θα τους δείξεις ότι πέρασες όμορφα και πως θες να τους ξαναδείς.

Αλλά να πάλι το ραντεβού δεν έχει πάει καλά, όσο και να προσπάθησες να γελάσεις με τα αστεία τους, το δεύτερο ραντεβού έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Τότε, μπορείς να μοιραστείς τον λογαριασμό και ο καθένας να πληρώσει τα δικά του. Πληρώνετε και ξεχωριστά και συνεχίζετε μάλλον την ζωή σας χωριστά...

Το κόλπο λοιπόν είναι να το σκεφτείτε λογικά και να είστε χαλαροί. Συζητήστε το και ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό προς όφελός σου, δίνοντάς τους να καταλάβουν αν περνάς καλά ή όχι.

Το ζήτημα είναι πως δεν θέλεις να χαλάσεις το ραντεβού για έναν λογαριασμό. Παρόλο που τα πρώτα ραντεβού είναι αμήχανα, μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι που θα θυμάσαι για πάντα. Καλύτερα λοιπόν, να θυμάσαι μόνο καλά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα