E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 λόγοι που η απόσταση είναι η ύστατη δοκιμασία για μια σχέση

Το έχετε περάσει;

Δημοσίευση 1/6/2017 | 20:16

10 λόγοι που η απόσταση είναι η ύστατη δοκιμασία για μια σχέση

Ο έρωτας δεν έρχεται ποτέ από εκεί που τον περιμένεις. Μπορεί ο άνθρωπος που θα σου προκαλέσει αυτό το ονειρεμένο αίσθημα να είναι από άλλο τόπο, με άλλη εμφάνιση από αυτήν που φανταζόσουν, ίσως και με διαφορετικό χαρακτήρα. Δεν σε ρωτάει αν θες, απλά σε κατακτά και μετά εσύ πρέπει να βρεις τους πρακτικούς τρόπους για να τον κρατήσεις.

Μια μεγάλη δυσκολία στις σχέσεις, είναι οι σχέσεις από απόσταση. Έστω κι αν είσαι με έναν άνθρωπο για μερικές εβδομάδες ή για αρκετά χρόνια, η απόσταση δημιουργοί αρκετά προβλήματα σε μια σχέση. Και ναι, μπορούμε να σας πούμε δέκα λόγους που η απόσταση αποτελεί την ύστατη δοκιμασία για την σχέση.

Συμφωνείτε;

1. Έξοδα ταξιδιών

Είναι ένα πράγμα που ποτέ δεν το σκέφτεσαι στην αρχή μιας σχέσης από απόσταση. Κάθε μέσο έχει κόστος και όταν δεν έχεις πολλά λεφτά, μπορεί να περάσει καιρός για να ιδωθείς με το ταίρι σου. Και αν μόνο ένας μπορεί να ξοδεύει, τότε οι ενοχές και η δυσαρέσκεια καιροφυλαχτούν.

2. Να βρίσκεις χρόνο για πολλά τηλεφωνήματα

Το τηλέφωνο ή το ίντερνετ είναι ίσως η πιο άμεση επικοινωνία σε μια σχέση από απόσταση. Όμως πρέπει να βρεις χρόνο για να μιλάς με τις ώρες, και όταν έχεις μια ζωή και μια δουλειά (υποχρεώσεις γενικότερα) τότε αυτό γίνεται δύσκολο. Πολλές φορές μπορεί να είσαι κουρασμένος. Θες να πέσεις κατευθείαν στο κρεβάτι. Όμως πρέπει πρώτα να μιλήσεις. Και αν δεν μιλήσεις; Τύψεις και ενοχές και πάλι. Στην καλύτερη περίπτωση...

3. Δεν βγαίνεις πολύ έξω

Άλλο ένα επακόλουθο είναι ότι συνήθως κάθεσαι κλεισμένος στο σπίτι. Και όταν συναντιέσαι με το ταίρι σου, να παίρνεις το μερίδιο σου από βόλτες. Αλλά μια καθημερινότητα με δουλειά και σπίτι, μπορεί να κάνει κακό στην ψυχική σου υγεία.

4. Ο χρόνος που σου παίρνουν τα ταξίδια

Ζεις σε μια εποχή με λίγο ελεύθερο χρόνο. Όταν ξοδεύεις αυτόν τον χρόνο στους δρόμος, στα τρένα και στα αεροδρόμια. Βέβαια, αν η απόσταση είναι κοντινή εντάξει. Αλλά οι μεγάλες αποστάσεις, δεν σε αφήνει να ξοδέψεις χρόνο για τον εαυτό σου ή για τους φίλους και την οικογένειά σου. Και βέβαια για ξεκούραση από την δουλειά ούτε λόγος.

5. Ζήλια

Πλέον, όλες οι πληροφορίες που μαθαίνεις για τον/την αγαπημένο/η σου, είναι μέσω των social media άντε και από το τηλέφωνο. Η απόσταση δεν σε αφήνει να έχεις κανέναν έλεγχο. Ούτε του ίδιου σου του εαυτού. Και μερικές φορές ζηλεύεις περισσότερο από το κανονικό.

6. Κακή επικοινωνία

Τα προβλήματα της επικοινωνίας μεταξύ ζευγαριών μπορεί να συμβαίνουν όταν ο άλλος είναι δίπλα σου όλη την ημέρα. Για φαντάσου τι μπορεί να γίνει σε μια σχέση από απόσταση. Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας είναι μέσω της τεχνολογίας. Καμία γλώσσα του σώματος, καμία αίσθηση του τόνου που χρησιμοποιείς με αυτόν που τελικά φαίνεται. Τα συναισθήματα δεν γίνονται αντιληπτά και αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από την ήδη υπάρχουσα.

7. Η έλλειψη φυσικής επαφής

Για να μην πάει το μυαλό σας μόνο στο σeξ (αν και πάρα πολύ σημαντικό), μια αγκαλιά, ένα χάδι και ένα φιλί, καλμάρουν και παρηγορούν τον άνθρωπο από τις καθημερινές δυσκολίες. Κι αυτό σου λείπει καθημερινά...

8. Περισσότεροι καυγάδες

Αγχωμένοι από την δουλειά και από την απόσταση, σίγουρα θα είστε λίγο πιο ευαίσθητοι στις αντιδράσεις σας. Μικρές διαφωνίες μπορεί να γίνουν μεγάλοι καυγάδες, για τα πιο ασήμαντα πράγματα.

9. Μοναξιά

Το πιο προφανές. Αν και μπορεί να βλέπεστε τακτικά, αν δεν σου είναι αρκετό, θα αισθάνεσαι λίγο απομονωμένος. Μερικές φορές μπορεί να γίνει χειρότερο από το να είσαι μόνος, χωρίς σχέση, αφού ξέρεις τι θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, αλλά δεν μπορείς να το δεις, ακουμπήσεις, φιλήσεις κ.ο.κ.

10. Ο φόβος πως δεν θέλετε τα ίδια πράγματα

Τα συναισθήματα σε μια σχέση από απόσταση μπορεί να αρχίσουν να θολώνουν. Αλλά δεν είναι αυτό το κύριο πρόβλημα. Ο φόβος ότι θα συμβεί στο ταίρι σου ή σε σένα μπορεί να σε κατακλύσει και να αλλάξει την οπτική σου για την σχέση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά