LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Πασχαλινός Διαγωνισμός: Κερδίστε τις λαμπάδες που φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη

Από την Κατερίνη στα Πωλητήρια του Μουσείου και σε όλη την Ελλάδα

Δημοσίευση 31/3/2017 | 10:57

Πασχαλινός Διαγωνισμός: Κερδίστε τις λαμπάδες που φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη

Λίγες μέρες πριν τη Μ. Εβδομάδα βρήκαμε μια δημιουργό που μας εντυπωσίασε με το γούστο και την λεπτοδουλειά της! Η Φανή Γκούντρα, ή αλλιώς Fanny Granny! Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια λαμπάδα για την Ανάσταση, με χειροποίητο κέντημα όπως τα παρακάτω στις φωτογραφίες! 

Η Φανή Γκούντρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η μεγάλη της αγάπη για το κέντημα εκδηλώθηκε ήδη από την παιδική της ηλικία. Κλωστές, μαλλάκια πλεξίματος, χρώματα, βελόνες, ζωντάνευαν στα παιδικά της χέρια, τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια των διακοπών της στη Σιάτιστα, πλάι στην αγαπημένη της γιαγιά που αποτέλεσε μέντορα της στο κέντημα και την πλεκτική. Χειροποίητα δώρα σε φίλους και γνωστούς αγαπημένους φτιαγμένα από την ίδια με μεράκι εθελοντική εργασία για την ενίσχυση συλλόγων πλούτιζαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της.

 

Πλησιάζοντας πλέον στη μέση ηλικία αποφάσισε να ξεκινήσει δυναμικές συνεργασίες σε επαγγελματικό πλέον επίπεδο. Κατοικεί στην Κατερίνη, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών 12 και 10 ετών.

"Το φθινόπωρο του 2016 ξεκίνησε με χιουμοριστική διάθεση το Funny Granny, το οποίο κόντρα στην κρίση κ στις αντιξοότητες της εποχής έρχεται να αποδείξει πως όταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ... δεν μπορεί παρά να καταφέρει να το υλοποιήσει! Ετσι κι εγώ παρά τα 50 μου χρόνια ξεκίνησα δειλά δειλά επαγγελματικά πια με τα χριστουγεννιάτικα γούρια, μιας και τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου! Πολύ γρήγορα εξασφάλισα μια συνεργασία με τα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη κεντώντας γούρια με σχέδια εμπνευσμένα από το Μουσείο".

"Τα Χριστούγεννα συμμετείχα στο 3ο pop up project που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρη Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά με μεγάλη επιτυχία. Φυσικά η συνεργασία μου με το Μπενάκη συνεχίζεται και φέτος το Πάσχα. Οι λαμπάδες μου με κεντημένα μπρελόκ βρίσκονται ήδη στα Πωλητήρια του Μπενάκη! Επίσης πρόσφατα εγκαινίασα μια συνεργασία με τον Ιανό στον οποίο πωλούνται κάποιες από τις λαμπάδες μου (όπως και σε επιλεγμένα καταστήματα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας)!"

"Πάντα είχα δίπλα μου ως χόμπι το κέντημα, μόνο που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει μια άλλη μορφή και να μετατρέπεται σε διάφορα αλλά πράγματα πέρα από κεντημένα σεμεδάκια. Γούρια, λαμπάδες, μπρελόκ, μπομπονιέρες και πολλά άλλα κεντιούνται ή πλέκονται από εμένα και την ομάδα μου εδώ στην Κατερίνη!"

"Αυτό που κάνω απαιτεί αγάπη για το κέντημα γιατί αν δεν σου αρέσει δύσκολα μπορείς να αναπαράξεις πολλά κομμάτια και να το διασκεδάζεις ταυτόχρονα όπως συμβαίνει σε εμένα. Η στιγμή που πιάνω τη βελόνα ή τα βελονάκια ή όταν μπλέκομαι με κλωστές και χρώματα είναι η πιο μαγική και ευτυχισμένη φάση της ημέρας, αλλά και όταν ακόμα πάω για ύπνο και πάλι σκέφτομαι το επόμενο project .

Νιώθω πραγματική χαρά που βλέπω το χόμπι μου να εξελίσσεται λίγο λίγο σε εργασία! Γι' αυτό άλλωστε αγαπημένο μου δημιούργημα είναι οι κεντημένες μου καρδιές που συμβολίζουν την αγάπη, αγάπη για πρόσωπα, πράγματα, δημιουργήματα."

Επισκεφθείτε το Facebook Page