E-Daily

Μεξικανός σεφ έφτιαξε ένα πιάτο που αξίζει όσο ένα αυτοκίνητο

Μπορείτε να δοκιμάσετε το taco στην τιμή των 25.000 δολαρίων

16/3/2017 | 10:39

Τα τάκος είναι από τα πιο φθηνά φαγητά στο Μεξικό, καθώς ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα από το δρόμο μόλις για 50 cents. Όμως στο εστιατόριο του Grand Velas Los Cabos Resort, ενός πολυτελή θέρετρου στη χερσόνησο Μπάγια Καλιφόρνια του Μεξικό πωλείται ένα τάκο αξίας 25.000 δολαρίων, το οποίο περιγράφεται από το σεφ του Juan Licerio Alcala ως "ο συνδυασμός και η αρμονία που υπάρχει στο πιάτο".

Και μπορεί το ποσό να σας ακούγεται εξωφρενικό, όμως ο ίδιος διαβεβαιώνει τον κόσμο ότι πραγματικά το τάκο αυτό αξίζει τα λεφτά του.

Σε περίπτωση που θελήσετε να γευτείτε αυτό το πανάκριβο πιάτο του Licerio, οφείλετε να μάθετε ποια είναι τα συστατικά που το κάνουν τόσο ξεχωριστό.

Αρχικά, η τορτίγια του περιέχει νιφάδες χρυσού 24 καρατίων, ενώ τη γεμίζουν με μοσχαρίσιο κρέας Kobe, καραβίδες, χαβιάρι ποικιλίας Almas Beluga και μαύρη τρούφα από τυρί Brie. Έπειτα ντύνεται με σάλτσα της οποία βάση είναι το τσίλι Morita και ο καφές Kopi Luwak, πριν πασπαλιστεί με λίγες ακόμα νιφάδες χρυσού. Όπως λέει ο ίδιος ο σεφ, ο κόσμος ενθουσιάζεται και παράλληλα εκπλήσσεται από το κόστους του τάκο, καθώς στο δρόμο μπορεί να βρει οπουδήποτε ένα με ελάχιστα λεφτά. Τότε όμως τους εξηγεί το τι περιέχει, αλλά και την τεχνική που έχει φτιαχτεί και τους αποδεικνύει ότι είναι κυριολεκτικά ένας θησαυρός.

Όμως όπως είναι εύλογο, ο κόσμος δεν κάνει ουρές για να αγοράσει ένα τάκο 25.000 δολαρίων και μάλιστα μετά από μια εβδομάδα στο μενού του εστιατορίου Frida όπου υπήρχε, δεν το παρήγγειλε κανένας, παρά το ότι ο Licerio ισχυρίζεται ότι πολλοί ήταν εκείνοι που έδειξαν ενδιαφέρον και ιδιαίτερα δε Αμερικανοί τουρίστες που τους "αρέσει να σπάνε τα όρια".

Ακόμα όμως και αν κάποιος ήθελε να παραγγείλει αυτό το τάκο, θα πρέπει να ακολουθήσει ένα πρωτόκολλο, το οποίο επιβάλλει ο αγοραστής να μένει στην προεδρική σουίτα του Grand Velas Los Cabos Resort και να δώσει μια προκαταβολή 12.500 δολαρίων.

Τότε και μόνο ο Licerio θα ξεκινήσει να φτιάχνει το φτιάχνει και μόλις είναι έτοιμο, θα το παρουσιάσει στη μέση της ερήμου, μέσα σε έναν κύκλο μοτοσυκλετιστών ή κατά τη διάρκεια μιας πρότασης γάμου.

Και μπορεί αυτά να ακούγονται περίεργα, όμως ο σεφ διαβεβαιώνει ότι μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή της παρουσίασης, ανάλογα με τις επιθυμίες του αγοραστή. Επιπλέον, σε περίπτωση που θέλετε και κάποιο ποτό για να συνοδεύσετε το πολυτελές τάκο, τότε ο Licerio προτείνει ένα μπουκάλι τεκίλας Ley.925 Pasión Azteca Ultra Premium Añejo, τιμής 150.000 δολαρίων.

Καλή όρεξη στους τολμηρούς και αμύθητα πλούσιους που θα τα δοκιμάσουν!