LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως να ξεπεράσουμε τη φθινοπωρινή μελαγχολία

Κάνε το φθινόπωρο τη καλύερη εποχή

Δημοσίευση 9/10/2016 | 01:21

Πως να ξεπεράσουμε τη φθινοπωρινή μελαγχολία

Μία εποχή με γλυκές στιγμές και δόσεις αναμενόμενης μελαγχολίας, που πολλοί θα θέλανε να αποφύγουνε, αλλά που όλοι πρέπει να περάσουμε. Ας προσπαθήσουμε φέτος να είναι το φθινόπωρό μας μία εποχή δημιουργική, ζεστή, με γλυκές αναμνήσεις και πολλά πολλά χαμόγελα. Οι αλλαγές, ριζικές ή όχι, πάντα κάνουν καλό στη διάθεσή μας. Για αυτό και αυτή η εποχή ενδείκνυται για αλλαγές κάθε είδους. Αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού μας, στα μαλλιά μας ή και στην καθημερινότητά μας. Αλλάζουμε σημαίνει ζούμε… και ζούμε σημαίνει υπάρχουμε για να περνάμε όσο καλύτερα γίνεται…

Μετατρέποντας το χώρο μας σε ένα ζεστό καταφύγιο, μπορούμε να περάσουμε τα βράδια μας χαλαρώνοντας μόνες ή με τους αγαπημένους μας. Ένας όμορφος χώρος γαληνεύει την ψυχή και φέρνει όμορφα συναισθήματα και χαμόγελα. Φθινοπωρινά κεριά, ζεστά υφάσματα και γλυκά αρώματα μήλου και κανέλας συνθέτουν μία εξαίσια παλέτα ζεστασιάς και αρμονίας. Μερικές καινούριες και πρωτότυπες συνταγές μπορούν να αποτελέσουν μία καλή ευκαιρία τόσο για γευστικούς πειραματισμούς όσο και για μαγικά δείπνα με τους αγαπημένους μας.

Η αλλαγή στην εξωτερική μας εμφάνιση είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ριζικά τον ψυχικό μας κόσμο. Σοκολατένιες αποχρώσεις και ζεστά καφέ χρώματα, νέα κουρέματα και μπούκλες, δε θα δώσουν νέο αέρα μόνο στο κεφαλάκι μας, αλλά και στη διάθεσή μας. Για κάποιες οι έντονες αλλαγές είναι τρομαχτικές, σε άλλες αναζωογονητικές…. σε όποια περίπτωση και αν ανήκουμε θα πρέπει να κινηθούμε προσεχτικά, ώστε μία τέτοια κίνηση να μη μας επιφέρει πρόσθετη μελαγχολία αλλά αντίθετα χαρούμενη και ανανεωμένη διάθεση.

Αν ο όρος ελεύθερος χρόνος υπάρχει στο λεξικό μας, τότε η επιλογή ενός χόμπι, μίας δημιουργικής απασχόλησης ή δραστηριότητας είναι μία πολύ καλή επιλογή που σίγουρα θα μας γεμίσει με ενέργεια και διάθεση. Αν πάλι δεν έχουμε τα χρήματα να ασχοληθούμε με κάτι οργανωμένο ή που απαιτεί μαθήματα επί πληρωμή, τότε μπορούμε να αναπτύξουμε ένα χόμπι στο σπίτι. Η γυμναστική και ο χορός με dvd, η εκμάθηση μίας γλώσσας με cd, το crafting, το πλέξιμο ή οι όποιες κατασκευές, είναι καλές και οικονομικές επιλογές. Μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο χόμπι στο σπίτι που θα μας προσφέρει και άλλα οφέλη εκτός της δημιουργικής απασχόλησης, όπως για παράδειγμα με την κατασκευή κοσμημάτων θα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάχνουμε μόνες μας τα δώρα των φίλων μας. Επίσης σε πολλούς δήμους λειτουργούν με μικρό κόστος, ή και κάποιες φορές δωρεάν, προγράμματα και δραστηριότητες, που μας δίνουν τη δυνατότητα να απασχοληθούμε ευχάριστα αλλά και να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους.

Οι έξοδοι με τις αγαπημένες μας φίλες αποτελούν την καλύτερη διέξοδο για να περάσουμε μερικές χαρούμενες και ξέγνοιαστες ώρες. Ζεστή σοκολάτα, αρωματικό τσάι και γλυκά μπισκοτάκια… πολύ κους κους και κουτσομπολιό… και αμέσως η διάθεση άλλαξε. Και για τις βραδινές μας εξορμήσεις μπορεί πλέον ο καιρός να μη σηκώνει δροσερά cocktails, αλλά και ένα ποτήρι ζεστό κόκκινο κρασί μπορεί να φτιάξει για τα καλά τη διάθεσή μας, αλλά και να κοκκινίσει τα μαγουλάκια μας.

Ό,τι και αν επιλέξουμε να κάνουμε, σημασία έχει να μην αφήσουμε τις φθινοπωρινές καταιγίδες να μας παρασύρουν στο διάβα τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα