E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Δείτε τους νικητές: Τα χειροποίητα παπιγιόν από τη Θεσσαλονίκη που ταξιδεύουν παντού

Κερδίστε πανέμορφα 100% χειροποίητα παπιγιόν

Δημοσίευση 14/6/2016 | 12:36

Δείτε τους νικητές: Τα χειροποίητα παπιγιόν από τη Θεσσαλονίκη που ταξιδεύουν παντού

Μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την δημιουργία ενός αξεσουάρ που δίνει απίστευτο αέρα στο ντύσιμό σας. Το Papigion είναι μια επιχειρηματική πρωτοβουλία, με περιορισμένης έκδοσης και 100% χειροποίητων παπιγιόν σε μοντέρνα ή κλασικά σχέδια.

Πότε ξεκίνησε η παραγωγή παπιγιόν;

Το Παπιγιόν επίσημα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, όμως είχε προηγηθεί μια 8μηνη έρευνα τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος όσο και στο ιδεολογικό πλαίσιο (φιλικό προς το περιβάλλον, πρώτες ύλες από Θεσσαλονίκη/Ελλάδα/ΕΕ, στήριξη της τοπικής οικονομίας κτλ).

Πού έχουν ταξιδέψει τα παπιγιόν σας; Ποιοι τα φορούν;

Τα παπιγιόν μας μέχρι στιγμής έχουν ταξιδέψει σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Σερβία, Τουρκία, Κύπρο, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιαπωνία, μέσω πελατών αλλά και φίλων.

Είναι δύσκολο να επιχειρείς στην εποχή της κρίσης επενδύοντας σε ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ;

Το επιχειρείν στην κρίση είναι πολύ δύσκολο για τους γνωστούς λόγους... Όμως, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις καθώς και η συμπαράσταση που βρίσκεις από προμηθευτές, πελάτες και φίλους είναι κινητήριος δύναμη για να συνεχίσεις και εξελιχθείς. Θεωρώ πως αν πετύχουμε, ή έστω θέσουμε στέρεες βάσεις, κατά τη διάρκεια της κρίσης, γινόμαστε πιο έμπειροι και ανταγωνιστικοί σε καταστάσεις και προκλήσεις σαφώς πιο «εύκολες».

Όντως το αξεσουάρ είναι δύσκολο, ειδικά σε περιόδους όπου η καταναλωτική δύναμη έχει μειωθεί. Όμως, το Παπιγιόν είναι ένα αξεσουάρ το οποίο δίνει μία τελείως διαφορετική δυναμική στο στυλ και γενικότερα μπορεί να δώσει έναν άλλον αέρα σε ένα σύνολο που ενδεχομένως να είναι αδιάφορο, χωρίς κάποια προσθήκη αξεσουάρ (μαντιλάκι τσέπης, παπιγιόν κτλ).

Ποιοι τα επιλέγουν; Οι γυναίκες φορούν παπιγιόν;

Ακόμα πιο δυναμικό γίνεται το στυλ των γυναικών όταν αποφασίζουν να φορέσουν παπιγιόν, καθώς θεωρούμε ότι το παπιγιόν είναι unisex και ανάλογα με την συνολική ένδυση μπορεί να δηλώσει πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αυτός ο συγκεκριμένος ρόλος του παπιγιόν, η πινελιά δηλαδή, που αλλάζει όλο το σύνολο και δίνει άλλον χαρακτήρα, κάνει το παπιγιόν ως αξεσουάρ, σημαντικό κομμάτι της ένδυσης. Αν πάρουμε κατά νου ότι τα υφάσματα μας είναι υψηλής ποιότητας και αισθητικής, τότε το ενδυματολογικό σύνολο μπορεί να απογειωθεί, χωρίς υψηλό κόστος. Tο παπιγιόν ή τα αξεσουάρ γενικότερα, στην κρίση μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για ανάδειξη ενός συνόλου ή την πινελιά που θα αλλάξει το ύφος, χωρίς μεγάλο κόστος.

Πού βρίσκουμε τα παπιγιόν σας;

Τα παπιγιόν μας μπορούν να τα βρούν στο www.papigion.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα, το οποίο δίκτυο αργά αλλά σταθερά μεγαλώνει. Πρωταρχικός στόχος και σκοπός μας είναι να προσφέρουμε μοναδικά παπιγιόν και αξεσουάρ, σε διάφορα σχέδια, μοντέρνα ή κλασικά, υψηλής ποιότητας τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, τα παπιγιόν μας δημιουργούνται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά με υλικά που αγοράζονται από τα μικρά καταστήματα της πόλης. Η ομορφιά αυτών των παπιγιόν είναι ότι ράβονται στο χέρι, με βελόνα και κλωστή, χωρίς τη χρήση κόλλας ή παρεμφερών προϊόντων. Ως εκ τούτου, τα παπιγιόν μας, είτε ανήκουν σε ίδιο κωδικό είτε όχι, είναι μοναδικά και φιλικά προς το περιβάλλον!

Tι ιδιαίτερο έχουν τα δικά σας αξεσουάρ;

Είναι μοναδικά κομμάτια ελληνικής κατασκευής, χειροποίητα σε προσιτές τιμές που στηρίζουν την τοπική οικονομία αγοράζοντας τα υλικά από την Ελλάδα και μάλιστα μπορούν να γίνουν όπως τα ονειρεύεστε αφού φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας όπως τα θέλετε. Τα υφάσματα κατασκευάζονται από ίνες. Κατά το παρελθόν όλες οι ίνες προέρχονταν από τη φύση (πρόβατα, φυτά, κλπ) αλλά κατά τον 20ο αιώνα άρχισαν να παράγονται τα προϊόντα του πετρελαίου και οι συνθετικές υφαντικές ίνες. Εμείς συνειδητά αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε συνθετικά υφάσματα και εστιάζουμε σε υφάσματα που προέρχονται από φυσικές ίνες, φιλικές προς το περιβάλλον.

Tι υφάσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

Συνήθως τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι : βαμβακερά, βελούδινα, βισκόζη, δαντέλες, καμπαρντίνα, κρέπ, κρέπ σατέν, μάλλινα, μεταξωτά, πικέ, σατέν, ταφτά, τσόχα κτλ. Όλα τις όλες τις πρώτες ύλες και τα υφάσματα, τα προμηθευόμαστε από μικρά μαγαζιά της πόλης και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να τα εισάγουμε, παρά το γεγονός του αυξημένου κόστους παραγωγής. Η επιλογή μας αυτή είναι συνειδητή και βασίζεται στο ιδεολογικό πλαίσιο της στήριξης της τοπικής οικονομίας καθώς αυτός είναι ο ζωτικός χώρος λειτουργίας και δράσης μας. Το σκεπτικό μας βασίζεται στην απλή λογική της ροής του κεφαλαίου στην τοπική οικονομία, με αποτέλεσμα τη στήριξη και την ενίσχυση της, τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προωθητική Ενέργεια για τα VIP Μέλη των Pet City

Better life Χτες
Η ποιοτική διατροφή για κάθε κατοικίδιο πιο προσιτή από ποτέ!

H Athens Fashion Trade Show φέρνει τις πιο hot τάσεις της μόδας στο Metropolitan Expo

Ομορφιά - Στυλ Χτες
Το επόμενο ραντεβού για τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του χώρου της μόδας έχει οριστεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

Tech Χτες
Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber

Μεγάλος Διαγωνισμός από το ΑΝΤ1+ και το Red Bull

Better life 22.04.2024
Ζήσε από κοντά την εμπειρία της Formula 1! Δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Grand Prix της Αυστρίας!