LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτιάξτε υπέροχα δώρα μόνο με μια κουβέρτα φλις!

Από την blogger Pelagie de Paris

Δημοσίευση 22/12/2015 | 00:28

Φτιάξτε υπέροχα δώρα μόνο με μια κουβέρτα φλις!

H Pelagie De Paris έφτιαξε για το E-Daily μια σειρά από DIY χειμωνιάτικες κατασκευές, που θα λατρέψουν οι φίλοι σας αν τους τις δωρίσετε.

Σήμερα θέλω να σου μιλήσω για την τελευταία μου χειροτεχνική αγάπη. Αν ασχολείσαι με τη χειροτεχνία, γνωρίζεις πολύ καλά ότι όλοι μας περνάμε φάσεις κατά τις οποίες αποκτούμε εμμονές με υλικά ή μεθόδους. Αυτόν τον καιρό, εγώ, λοιπόν, περνάω τη «Φάση Φλις». Το φλις το ξέρεις σίγουρα ως υλικό, είναι αυτό το μαλακό χουχουλιάρικο ύφασμα που είναι ζεστό και φθηνό. Σε κάθε σπίτι υπάρχει μία κουβερτούλα φλις για τον καναπέ!

¶κου τώρα τι θα κάνεις, για να βολέψεις όλα σου τα γιορτινά δώρα: θα πας πρώτα σε ένα μαγαζί και θα αγοράσεις μια-δυο κουβέρτες φλις. Υπάρχουν σε πολλά καταστήματα, έχουν γύρω στα πέντε ευρώ η μία, και είναι αρκετά μεγάλες, ώστε να βγάλεις από αυτές ένα σωρό πραγματάκια, για όλους! Πάρε δύο διαφορετικά χρώματα, μονόχρωμα ή εμπριμέ, όποια σ' αρέσουν. Εγώ διάλεξα μόνο μονόχρωμα.

Για τις δύο πρώτες χειροτεχνίες, θα χρειαστείς τη ραπτομηχανή σου. Το φλις ράβεται εύκολα, αλλά θέλει μία μικρή προσοχή, για να μην κινείται με διαφορετική ταχύτητα το πάνω ύφασμα σε σχέση με το κάτω. Βάλε λοιπόν πολλές καρφίτσες γύρω γύρω, για να κρατάνε σταθερά το ύφασμα, και κράτα το με τα δάχτυλά σου προσεκτικά καθώς ράβεις. Ανάλογα με τη ραπτομηχανή, ίσως χρειαστεί να μειώσεις και την ένταση της επάνω κλωστής ή την πίεση στο ποδαράκι. Κάνε πρώτα δοκιμές σε ένα περίσσιο κομμάτι.

Πάμε να φτιάξουμε πρώτα κάτι για το σπίτι. Στο αγαπημένο Purl Soho θα βρεις το πατρόν και τις οδηγίες για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα προβατάκια, τα οποία δεν είναι παιχνίδια, αλλά μαξιλάρια για τον καναπέ ή το κρεβάτι σου:

Είναι μαλακά-μαλακά και πολύ αγαπησιάρικα. Αν πιάνει λίγο το χέρι σου, μπορείς να ζωγραφίσεις και στο περίπου το πρόβατο, για να μην κατεβάσεις και εκτυπώσεις το πατρόν. Ή να φτιάξεις ένα ωραίο σύννεφο, και να ράψεις χαμόγελο και ματάκια! Οι οδηγίες κανονικά αναφέρουν ως υλικό την μάλλινη τσόχα, αλλά τα δικά μου τα έφτιαξα με, μάντεψε, φλις ύφασμα, και έγιναν φανταστικά! Θα χρειαστείς γι' αυτά τα μαξιλαράκια και υλικό γέμισης (υαλοβάμβακα ή βαμβάκι ή ό,τι άλλο βρεις). Εγώ χρησιμοποίησα τη γέμιση από ένα μαξιλάρι που δεν χρειαζόμουν πια, και κάπως έτσι γεννήθηκε ο Λάρυ το μαξιλάρι!

Για τα μικρά σου δωράκια σε μικρά (ή και μεγάλα) παιδάκια, θα κάνεις το εξής: καταρχάς, διάλεξε μία σοκολατίτσα της αρεσκείας σου (εύκολο!). Μέτρησε την περίμετρό της και το ύψος της, για να φτιάξεις ένα χάρτινο ορθογώνιο που να τυλίγεται γύρω από τη σοκολάτα, και να αφήνει και μία επικάλυψη για να στερεωθεί με κολλητική ταινία διπλής όψης ή κόλλα. Εγώ διάλεξα την πολύ μικρή ΙΟΝ Αμυγδάλου των τριάντα γραμμαρίων, και το ορθογώνιο προέκυψε 10 επί 13 εκατοστά. Ζωγράφισε περίπου στο κέντρο του χαρτιού έναν χιονάνθρωπο: μάτια, μύτη-καρότο και 3 κουμπάκια. Κάνε πρώτα μία δοκιμή τυλίγοντάς το γύρω από τη σοκολάτα, και σημάδεψε για να δεις σε ποιο σημείο πρέπει να ζωγραφίσεις.

Έπειτα, κόψε από το φλις σου ένα ορθογώνιο ίδιων περίπου διαστάσεων με το χαρτί. Δίπλωσε τον κύλινδρο, ώστε οι δύο κοντές πλευρές να επανωτίσουν. Ράψε με περιθώριο ραφής 1 εκατοστού. Αυτό θα είναι ο σκούφος του χιονάνθρωπου! Κόψε και μικρές λωρίδες από φλις άλλου χρώματος.

Φόρεσε τον σκούφο στο χιονάνθρωπό σου, και δέσε τον με ένα μικρό κομμάτι φλις. Κόψε και άλλη μία μικρή λωρίδα από φλις άλλου χρώματος, και δέσε στον χιονάνθρωπό σου και κασκόλ. Αυτό ήταν! Γράψε στην πίσω μεριά του χαρτιού και μία μικρή αφιέρωση, και έτοιμος ο χιονάνθρωπος, να γλυκάνει τον τυχερό που θα τον πάρει!

Πάμε τώρα να φτιάξουμε από ένα ωραίο κασκόλ για όλους. Αν πάρεις τις κουβέρτες σου από το γνωστό σουηδικό πολυκατάστημα, τότε θα δεις ότι στις δύο άκρες του έχει μπορντούρα από ημικύκλια. Αυτήν την μπορντούρα θα την εκμεταλλευτούμε! Αν η δική σου δεν έχει μπορντούρα, κάνε εσύ κρόσσια με ένα καλό ψαλίδι ή άσ' το όπως είναι, βρε παιδί, μη σκας. Πάρε την κουβερτούλα σου και κόψε από αυτήν μία λωρίδα φάρδους 15-20 εκατοστών, ανάλογα με το πόσο φαρδύ θέλεις να γίνει το κασκόλ σου.

Δεν είναι ανάγκη να είσαι ιδιαίτερα ακριβής, το φλις είναι ύφασμα που συγχωρεί τις ατέλειες, και το κυριότερο, δεν ξεφτίζει (μεγάλη χαρά αυτή). Θα καταλήξεις με ένα ζεστό κασκόλ, το οποίο δεν χρειάζεται καν ράψιμο για το τελείωμά του.

Τώρα, αν θέλεις εσύ να το στολίσεις λίγο, είναι στη διακριτική σου ευχέρεια και στο γούστο σου. Βάλε χάντρες, πούλιες, κόψε λίγη μπορντούρα από την υπόλοιπη κουβέρτα και κάνε μ' αυτή λουλουδάκια, κέντησέ το, κάνε ό,τι σου αρέσει (ή ό,τι μπορείς). Αν, πάλι, θέλεις να το χαρίσεις σε παιδάκι, πάρε ένα από εκείνα τα μπαλώματα που υπάρχουν στα μαγαζιά ραπτικής, και είναι σε πολλά σχέδια και χρώματα. Διάλεξε ένα, ας πούμε, με τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια.

Αν θέλεις να το χαρίσεις σε άντρα, ράψε επάνω το μονόγραμμά του. Φαντασία έχεις, δεν σε φοβάμαι.

Το δικό μου το στόλισα με τα περισσεύματα από την μπορντούρα του υπόλοιπου υφάσματος. Έκοψα αυτά τα ημικύκλια/οβάλ/τέλος πάντων και τα τακτοποίησα να μοιάζουν με λουλούδι.

Ακόμα και ένα χρώμα κουβέρτας να πάρεις, πάλι θα μπορέσεις να τα κάνεις τα λουλουδάκια. Μετά, έραψα πούλιες και χάντρες, έτσι να γίνει υπερπαραγωγή (άμα δεν την κάνεις την υπερπαραγωγή τα Χριστούγεννα, πότε θα την κάνεις;). Έκανα τις δύο άκρες διαφορετικές, αλλά εσύ μπορείς να τις φτιάξεις όπως θέλεις. Στην άλλη άκρη πρόσθεσα την μπορντούρα και από το άσπρο χρώμα.

Με μία μόνο κουβερτούλα φλις, μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό κασκόλ, και να γεμίσεις ζεστασιά και τρυφερότητα τους αγαπημένους σου!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα