Κορμός σοκολάτας
Εύκολο γλυκό, με απλά υλικά
Δημοσίευση 12/9/2016 | 00:04
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τον κορμό σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 250 γραμμάρια βούτυρο
Για το γλάσο σοκολάτας
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τον κορμό σοκολάτας
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
- Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
- Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύουμε για λίγο με τη σπάτουλα.
- Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2-3 ώρες.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ενωθεί καλά με την κρέμα γάλακτος.
- Αφού κρυώσει το μωσαϊκό ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας να πάει παντού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή
Style
24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου
Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει
Ταξίδια
24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις
Αυτά τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
Eat + Drink
24.04.2024
Νηστίσιμα, υγιεινά και… πεντανόστιμα!
Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις
Σχέσεις
Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;
Body+Mind
Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Το σοκολατένιο κέικ της Audrey Hepburn που άφησε εποχή: Αυτή είναι η συνταγή
Food
Προχτές
Πανεύκολο και οικονομικό
Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους
Body+Mind
Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό
Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό
Style
Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο
Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα
Body+Mind
Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του