E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό είναι το «χρυσό» κρησφύγετο του «Mr. Google»

Το λοφτ του Έρικ Σμιτ στην καρδιά του Μανχάταν

Δημοσίευση 11/10/2013 | 00:00

Αυτό είναι το «χρυσό» κρησφύγετο του «Mr. Google»

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιτ, επένδυσε 15 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά ενός λοφτ στην καρδιά του Μανχάταν, προκειμένου να το μετατρέψει σε ερωτική φωλιά. Κάποιοι με περίσσια φαντασία ή καλά πληροφορημένες πηγές στην αγορά του νεοϋορκέζικου Real Estate υποστηρίζουν ότι το ηχομόνωσε πλήρως και απέλυσε το θυρωρό, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή μυστικότητα σχετικά με το ποιος επισκέπτεται το διαμέρισμά του. Σημειώνεται ότι η διώροφη οικία διαθέτει δικό της, ανεξάρτητο ανελκυστήρα.

Σε κάθε περίπτωση, η φημολογούμενη έξη στην αλλαγή ερωτικών συντρόφων, τα εξωσυζυγικά παραστρατήματα και οι περιπέτειες που του χρεώνουν –και μάλιστα με πλειάδα εντυπωσιακών κυριών– κάνουν τη σκέψη πολλών να οργιάζει.

 

Μένοντας σε αυτά που έχει καταγράψει ο φακός, το διαμέρισμα των 580 τετραγωνικών μέτρων με το εντυπωσιακό ιδιόκτητο roof garden των 325 τετραγωνικών ήταν ένα από τα βασικά σκηνικά της ταινίας «Wall Street: Money Never Sleeps», με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Ντάγκλας.

 

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 2010 και ήταν η συνέχεια του ομώνυμου μπλοκμπάστερ του 1987. Στο διαμέρισμα, που πλέον ανήκει στον Mr. Google, σύμφωνα με το σενάριο έμενε η κόρη του άπληστου χρηματιστή Γκόρντον Τζέκο, την οποία υποδύθηκε η Κάρεϊ Μάλιγκαν – συμπρωταγωνίστρια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στη φετινή κινηματογραφική επιτυχία «The Great Gatsby».

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας με τον Μάικλ Ντάγκλας, το διώροφο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται μεταξύ της 5ης και της 6ης Λεωφόρου, στον 21ο δρόμο, δίπλα στο Madison Square Park, βγήκε προς πώληση στο διαδίκτυο – από όπου και οι φωτογραφίες. Σύμφωνα με το Vanity Fair, αλλά και τους New York Times, που ασχολήθηκαν με το θέμα αναζητώντας την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, το λοφτ ανήκε σε ένα χρηματιστή από τη Wall Street, ονόματι Ρίτσαρντ Γουάισμαν, ο οποίος το είχε αγοράσει το 2003 αντί 1,4 εκατ. δολαρίων.

 

Εκτός από τον εντυπωσιακό, ενιαίο χώρο υποδοχής με τη χαρακτηριστική σκάλα και θέα προς τον Νότο και τους ουρανοξύστες του οικονομικού κέντρου της Νέας Υόρκης, διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια. Η μεγάλη, ιδιόκτητη ταράτσα του τελευταίου ορόφου, διαμορφωμένη σε κήπο, είναι ένα από τα δυνατά του σημεία.

 

Εκτιμάται ότι μετά τη δημοσιότητα που απέκτησε μέσω της ταινίας, ο Ερικ Σμιτ –ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη 10/10 στην Αθήνα– χρειάστηκε να καταβάλει ποσό που άγγιξε τα 15 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να γίνει ο νέος του ιδιοκτήτης. Κάτι που ίσως, τελικά, έχει μικρή σημασία για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 8 δισ. δολάρια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories 24.04.2024
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories 24.04.2024
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον 24.04.2024
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Χτες
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Χτες
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Χτες
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Προχτές
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Προχτές
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Προχτές
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν