E-Daily

Και όμως μπορείς να εκμαιεύσεις την πληροφορία που θέλεις, χωρίς καν να ρωτήσεις!

Το ψυχολογικό τεστ που θα δώσει τις απαντήσεις που ψάχνεις χωρίς καν να μπεις στον κόπο να τις ζητήσεις

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

1/11/2018 | 18:56

Πόσες φορές δεν θέλεις να μάθεις πράγματα τα οποία ντράπηκες να ρωτήσεις μην θέλοντας να εκτεθείς ή να φανείς αδιάκριτος και ενοχλητικός; Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το πρόβλημα και να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις, χωρίς καν να μπεις στον κόπο να ρωτήσεις τον συνομιλητή σου.

Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, υπάρχει ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να εκμαιεύσεις τις πληροφορίες που αποζητάς, χωρίς καν να θέσεις τα αντίστοιχα ερωτήματα. Ο λόγος, για την "Τεχνική της Σιωπής", η οποία είναι χρυσάφι όπως φαίνεται και σε αυτήν την περίπτωση.

Η μέθοδος αυτή απαιτεί την χρήση ελάχιστων λέξεων, μόνο των βασικών και μιας οργάνωσης της σκέψης σου, πριν ξεστομίσεις την κάθε σου φράση. Ο συνομιλητής σου, νιώθοντας αμήχανος θα μιλάει όλο και πιο πολύ, ενώ εσύ θα πετάς ελάχιστα λόγια και έτσι θα μπορέσεις να πας το θέμα της συζήτησης εκεί που θέλεις, χωρίς να φανείς αδιάκριτος ή περίεργος. 

Ακόμα, όταν το θέμα της συζήτησης είναι κάτι σοβαρό για το οποίο έχουν γνώση και οι δυο συνομιλητές, τότε ο ένας εξαιτίας της αμηχανίας της σιωπής του άλλου τείνει να μιλά περισσότερο ώστε να βγει από την δύσκολη θέση.

Δεν χρειάζεται λοιπόν ούτε να πρήζετε τους άλλους, ούτε να μαλώνετε μαζί τους, ούτε να βιώνετε δράματα. Η σιωπή αρκεί για να σας δώσει τις απαντήσεις που ψάχνετε. Δοκιμάστε την.