E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρετρό διακόσμηση: 5 μικρές αλλαγές για να την πετύχετε οικονομικά

Tips και συμβουλές

Δημοσίευση 29/8/2018 | 17:51

Ρετρό διακόσμηση: 5 μικρές αλλαγές για να την πετύχετε οικονομικά

Θέλετε να μοιάζει το σπίτι σας με τα σπίτια της δεκαετίας του ’50; Η ρετρό διακόσμηση είναι πολύ της μόδας και αποτελεί μια ξεχωριστή funky πρόταση, για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι λίγοι από εμάς έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ριζικά το σπίτι τους, για να αποκτήσει τη διακόσμηση που έχουν ονειρευτεί.

Αν, λοιπόν, δεν μπορείτε να αγοράσετε καινούρια έπιπλα, να βάλετε άλλο δάπεδο και να ανακαινίσετε εξ ολοκλήρου την κουζίνα, αυτές οι μικρές πινελιές μπορούν να δώσουν στο σαλόνι σας ή στα άλλα δωμάτια του σπιτιού με οικονομικό τρόπο αέρα ρετρό διακόσμησης.

Χρωματιστά μαξιλάρια
Ο καναπές παίζει κυρίαρχο ρόλο στη διακόσμηση του σαλονιού και ιδανικά στη ρετρό διακόσμηση πρέπει να έχει έντονες γραμμές και εντυπωσιακό χρώμα. Ρετρό αποτέλεσμα, όμως, μπορείτε να πετύχετε και προσθέτοντας μαξιλάρια σε φωτεινά χρώματα, κάτι που αποτελεί ένα βασικό ρετρό στοιχείο.


Έντονος τοίχος
Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε και τελείως μόνοι σας. Διαλέξτε μια βαφή σε ιδιαίτερο χρώμα, όπως μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, πάρτε πινέλο και βάψτε τον έναν τοίχο του σαλονιού. Αμέσως η όλη εικόνα του σαλονιού θα μεταμορφωθεί θεαματικά.


Πίνακας σε γεωμετρικό μοτίβο
Τα γεωμετρικά μοτίβα έχουν την τιμητική τους στη ρετρό διακόσμηση. Ιδανικά αυτά τα μοτίβα πρέπει να είναι στα πλακάκια του πατώματος ή στα χαλιά, όμως αν το να αλλάξετε το δάπεδο δεν υπάρχει ως σκέψη, τότε μπορείτε να προσθέσετε έναν πίνακα με γεωμετρικά σχέδια. Σας προτείνουμε, μάλιστα, να τον κρεμάσετε στον τοίχο που έχετε βάψει με έντονο χρώμα.


Vintage σεντόνια
Στο υπνοδωμάτιο, τον πιο προσωπικό μας χώρο, στον οποίο μπορούμε να κάνουμε ό,τι πειραματισμούς θέλουμε και μας ικανοποιούν, το vintage θα δημιουργήσει μια όμορφη ρετρό διακόσμηση. Η αλλαγή ταπετσαρίας είναι σίγουρα μια καλή επιλογή, όμως για κάτι πιο εύκολο και οικονομικό σας προτείνουμε vintage σεντόνια σε floral τόνους.


Neon φωτιστικά
Επενδύστε σε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό σε φουτουριστικό σχέδιο και neon χρώμα, όπως το φούξια ή το πορτοκαλί. Όχι μόνο θα γεμίσει το χώρο με όμορφους και ζεστούς χρωματισμούς αλλά θα αποτελέσει και το απόλυτο statement στοιχείο της ρετρό διακόσμησης.


Φλοκάτη
Τα μικρά γούνινα χαλάκια και οι φλοκάτες ήταν το απόλυτο must της εποχής των δεκαετιών του ’50, ’60 και ’70, δηλαδή της εποχής που φέρνει ξανά στο προσκήνιο η ρετρό διακόσμηση. Γούνινα χαλάκια σε έντονα χρώματα θα είναι ο πρωταγωνιστής του ρετρό, όμως αν θέλετε κάτι πιο σύγχρονο και διαχρονικό, μπορείτε να προσθέσετε στο χώρο σας χαλάκια σε απαλούς τόνους, όπως μπεζ, άσπρο και ανοιχτό γκρι.

Στρογγυλό τραπεζάκι
Οι καμπύλες και οι κυκλικές μορφές είναι απαραίτητες στη ρετρό διακόσμηση. Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε μια καινούρια πολυθρόνα σε αυτές τις γραμμές, τότε και ένα απλό τραπεζάκι σαλονιού θα κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του και θα δώσει στο χώρο την καμπύλη που χρειάζεται. Βρείτε ένα τραπεζάκι με χρωματιστή επιφάνεια, όπως για παράδειγμα γαλάζια ή πορτοκαλί, και θα έχετε συναντήσει το ρετρό χωρίς μεγάλο κόστος.

Περισσότερα θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα echodeco.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα