E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξι πολύτιμες συμβουλές που μας έμαθαν οι εκπομπές μαγειρικής

Πόσες από αυτές γνωρίζατε;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2018 | 13:11

Έξι πολύτιμες συμβουλές που μας έμαθαν οι εκπομπές μαγειρικής

Ένα από το καλό των εκπομπών μαγειρικής είναι ότι συχνά μας διδάσκουν και μερικά πολύ χρήσιμα tips. Στο γνωστό και μη εξαιρετέο Tasty έκαναν μία έρευνα μεταξύ των αναγνωστών τους, ζητώντας τους να μοιραστούν μαζί τους τις καλύτερες μαγειρικές συμβουλές που έμαθαν παρακολουθώντας εκπομπές μαγειρικής. Και ιδού τα αποτελέσματα:

1. Φυλάξτε τα αβγά με την μυτερή πλευρά προς τα κάτω
Αν θέλετε να βρίσκεται ο κρόκος των αβγών πάντα στο κέντρο, ο σωστός τρόπος είναι να βάζετε τα αβγά στις αβγοθήκες με τη μυτερή πλευρά προς τα κάτω, ώστε ο κρόκος να κυλάει προς το κέντρο και να μην «κάθεται» στο κάτω μέρος του αβγού.

2. Ένα μικρό βαθούλωμα στο μέσο των μπιφτεκιών προσφέρει ομοιόμορφο ψήσιμο
Για να μην φουσκώνουν τα μπιφτέκια στη μέση και να ψήνονται ομοιόμορφα, μπορείτε αφού τα πλάσετε να τα πιέσετε ελαφρώς στη μέση με τον αντίχειρά σας, δημιουργώντας μία μικρή εσοχή.

3. Αν η μπριζόλα δεν ξεκολλάει από τη σχάρα ή το τηγάνι δεν έχει ψηθεί ακόμη
Στην ίδια λογική με τις τηγανίτες και τα pancakes, για να είσαστε σίγουροι ότι έχει φτάσει η στιγμή να γυρίσετε από την άλλη πλευρά τη μπριζόλα σας, περιμένετε μέχρι να ξεκολλάει εύκολα από τη σχάρα και το τηγάνι. Αν κολλάει ακόμη στην επιφάνεια του σκεύους, τότε δεν είναι έτοιμη για γύρισμα.

4. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούμ μικρές τρύπες στις τηγανίτες και τα pancakes πριν τα γυρίσετε
Αναρωτιέστε πότε έχουν ψηθεί τελείως οι τηγανίτες και τα pancakes στο τηγάνι για να τα γυρίσετε και από την άλλη πλευρά; Το μυστικό είναι να περιμένετε μέχρι οι φούσκες που δημιουργούνται στην επιφάνεια τους να μην σκάνε.

5. Το μαρούλι iceberg καθαρίζει ευκολότερα αν το χτυπήσετε
Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το κάτω σκληρό μέρος του iceberg και να μοιράσετε ευκολότερα τα φύλλα του, το πιάνετε με τα δύο χέρια και το χτυπάτε με δύναμη για μία φορά πάνω στον πάγκο της κουζίνας, με το σκληρό μέρος προς τα κάτω. Στη συνέχεια απλά στρίβετε και αφαιρείτε αυτό το κομμάτι.

6. Αποσύρετε το τηγάνι με τα scrambled αβγά από τη φωτιά πριν ψηθούν εντελώς
Αν μαγειρεύετε τα αβγά στο τηγάνι μέχρι να στεγνώσουν τελείως δεν θα έχετε καλοψημένα αλλά παραψημένα αβγά. Το σωστό είναι να τα αποσύρετε λίγο νωρίτερα και η θερμοκρασία που έχει ήδη το τηγάνι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μαγειρέματος μέχρι να τα σερβίρετε στο πιάτο. Έτσι θα έχετε τα τέλεια, ζουμερά scrambled αβγά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του