LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed Summer Feed
E-Daily
Τραυματίστηκαν πέντε Έλληνες φαντάροι σε άσκηση στην Κύπρο

Έξι πολύτιμες συμβουλές που μας έμαθαν οι εκπομπές μαγειρικής

Πόσες από αυτές γνωρίζατε;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2018 | 13:11

Έξι πολύτιμες συμβουλές που μας έμαθαν οι εκπομπές μαγειρικής

Ένα από το καλό των εκπομπών μαγειρικής είναι ότι συχνά μας διδάσκουν και μερικά πολύ χρήσιμα tips. Στο γνωστό και μη εξαιρετέο Tasty έκαναν μία έρευνα μεταξύ των αναγνωστών τους, ζητώντας τους να μοιραστούν μαζί τους τις καλύτερες μαγειρικές συμβουλές που έμαθαν παρακολουθώντας εκπομπές μαγειρικής. Και ιδού τα αποτελέσματα:

1. Φυλάξτε τα αβγά με την μυτερή πλευρά προς τα κάτω
Αν θέλετε να βρίσκεται ο κρόκος των αβγών πάντα στο κέντρο, ο σωστός τρόπος είναι να βάζετε τα αβγά στις αβγοθήκες με τη μυτερή πλευρά προς τα κάτω, ώστε ο κρόκος να κυλάει προς το κέντρο και να μην «κάθεται» στο κάτω μέρος του αβγού.

2. Ένα μικρό βαθούλωμα στο μέσο των μπιφτεκιών προσφέρει ομοιόμορφο ψήσιμο
Για να μην φουσκώνουν τα μπιφτέκια στη μέση και να ψήνονται ομοιόμορφα, μπορείτε αφού τα πλάσετε να τα πιέσετε ελαφρώς στη μέση με τον αντίχειρά σας, δημιουργώντας μία μικρή εσοχή.

3. Αν η μπριζόλα δεν ξεκολλάει από τη σχάρα ή το τηγάνι δεν έχει ψηθεί ακόμη
Στην ίδια λογική με τις τηγανίτες και τα pancakes, για να είσαστε σίγουροι ότι έχει φτάσει η στιγμή να γυρίσετε από την άλλη πλευρά τη μπριζόλα σας, περιμένετε μέχρι να ξεκολλάει εύκολα από τη σχάρα και το τηγάνι. Αν κολλάει ακόμη στην επιφάνεια του σκεύους, τότε δεν είναι έτοιμη για γύρισμα.

4. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούμ μικρές τρύπες στις τηγανίτες και τα pancakes πριν τα γυρίσετε
Αναρωτιέστε πότε έχουν ψηθεί τελείως οι τηγανίτες και τα pancakes στο τηγάνι για να τα γυρίσετε και από την άλλη πλευρά; Το μυστικό είναι να περιμένετε μέχρι οι φούσκες που δημιουργούνται στην επιφάνεια τους να μην σκάνε.

5. Το μαρούλι iceberg καθαρίζει ευκολότερα αν το χτυπήσετε
Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το κάτω σκληρό μέρος του iceberg και να μοιράσετε ευκολότερα τα φύλλα του, το πιάνετε με τα δύο χέρια και το χτυπάτε με δύναμη για μία φορά πάνω στον πάγκο της κουζίνας, με το σκληρό μέρος προς τα κάτω. Στη συνέχεια απλά στρίβετε και αφαιρείτε αυτό το κομμάτι.

6. Αποσύρετε το τηγάνι με τα scrambled αβγά από τη φωτιά πριν ψηθούν εντελώς
Αν μαγειρεύετε τα αβγά στο τηγάνι μέχρι να στεγνώσουν τελείως δεν θα έχετε καλοψημένα αλλά παραψημένα αβγά. Το σωστό είναι να τα αποσύρετε λίγο νωρίτερα και η θερμοκρασία που έχει ήδη το τηγάνι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μαγειρέματος μέχρι να τα σερβίρετε στο πιάτο. Έτσι θα έχετε τα τέλεια, ζουμερά scrambled αβγά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα ζώδια σήμερα: 23 Ιουνίου
Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr
Tα 6 χαρίσματα που πρέπει να έχει ένας καλός μπαμπάς
Σήμερα
Γιατί ο καλός πατέρας κάνει την διαφορά
Πάμε για ένα ναργιλέ στο κέντρο της Αθήνας;
Σήμερα
Ένα νέο trend στην αθηναϊκή έξοδο
Πως να παγώσεις τη μπύρα σου γρήγορα
Σήμερα
Ξέχνα την κατάψυξη, μιλάμε για χρόνο ρεκόρ
5 ταράτσες στην καλοκαιρινή Αθήνα
Σήμερα
Για ένα δροσερό ποτό με θέα
3+1 Yoga YouTubers που πρέπει να τσεκάρεις
Σήμερα
Βαθιά αναπνοή και ξεκινάμε!
Βρέθηκε το «φυσικό» βιάγκρα
Σήμερα
Θαυματουργό συστατικό
Αυτός είναι ο λόγος που πεινάς μετά από ποτά και ξενύχτι
Σήμερα
Μοιραία καταλήγεις να καταβροχθίζεις τα πάντα