E-Daily

Μια συνταγή για να φτιάξεις τα πιο τέλεια vegan ψωμάκια από κολοκύθα

Ιδανικά και για την περίοδο της νηστείας

Δημοσίευση 4/4/2018 | 13:47

Είναι απλά, πεντανόστιμα και τόσο όμορφα και λαχταριστά στην όψη τους. Αυτά τα vegan ψωμάκια κολοκύθας θα σε ξετρελάνουν και θα σε κάνουν να κολλήσεις μαζί τους, μιας και μπορείς να τα παρασκευάσεις στο σπίτι σου, εύκολα και γρήγορα.

Το πως θα το μάθεις διαβάζοντας το άρθρο παρακάτω!

Θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 220 γρ. πουρέ κολοκύθας (την έχεις βράσει και πολτοποιήσει)
  • 1 ½ κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 160 ml. νερό
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Παρασκευή συνταγής:

Ξεκινάς προθερμαίνοντας το φούρνο σου στους 170 βαθμούς, ενώ σε ένα μπολ βάζεις τη μαγιά, το νερό και το σιρόπι σφενδάμου και τα ανακατεύεις απαλά. Αφού τα αφήσεις για 5-10 λεπτά, προσθέτεις μετά και τον πουρέ της κολοκύθας και τα ανακατεύεις όλα μαζί, ώστε να ομογενοποιηθούν. 

Όταν το μίγμα σου είναι έτοιμο, προσθέτεις το αλεύρι και το αλάτι και το μεταφέρεις σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, όπου αρχίζεις να το ζυμώνεις μέχρι τα υλικά να ενωθούν εντελώς μεταξύ τους. Στη συνέχεια, τοποθετείς το νέο μίγμα σε ένα καθαρό μπολ που το έχεις λαδώσει και το αφήνεις να διπλασιαστεί για 90 λεπτά.

Μόλις φουσκώσει, ζυμώνεις τη ζύμη για 5-6 φορές ακόμα για να φύγει ο αέρας που έχει κρατήσει και τη χωρίζεις σε 8 ίσα κομμάτια. Τα πλάθεις σε μπαλίτσες και στη συνέχεια τα χαράσσεις δημιουργώντας 8 τμήματα, σαν αστεράκι με κάθετες γραμμές. Κόβεις εξίσου ίσα 8 κομμάτια σπάγκου και τα δένεις πάνω στα τμήματα που έχεις χαράξει, ενώ τον δένεις στην κορυφή και κόβεις ότι περισσεύει.

Αφού καλύψεις τα ψωμάκια με μεμβράνη για να αυξήσουν ξανά τον όγκο τους, τα αφήνεις για 30 λεπτά. 

Τέλος, τα ψήνεις για 15-20 λεπτά και όταν τα βγάλεις, τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς και κόβεις μετά τον σπάγκο.

Μην αργείς λοιπόν, τρέξε στην κουζίνα σου και ετοιμάσου να δοκιμάσεις μια από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχεις μάθει.