ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η «αθώα» συνήθεια που προμηνύει την απιστία

Μπορεί και εσύ να την ακολουθείς, αλλά εν τέλει μπορεί να βλάψει απίστευτα τη σχέση σου

Η «αθώα» συνήθεια που προμηνύει την απιστία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει μια λίστα παραγόντων, σύμφωνα με την οποία άντρες και γυναίκες που τους τηρούν, έχουν περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν στη σχέση τους. 

Σαν μην έφταναν όμως όλα αυτά τα στοιχεία, μια νέα έρευνα ήρθε για να προσθέσει μια ακόμα συνήθεια πολύ άνθρωποι έχουν σήμερα και που πιθανότατα να πιστεύουν ό,τι είναι εντελώς άκακη, στην πραγματικότητα όμως, μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τη σχέση τους.

Οι παλαιότερες έρευνες ήθελαν χαρακτηριστικά όπως, το σχήμα του προσώπου, το εισόδημα αλλά και τα πλούσια προσόντα ενός άντρα, να είναι μερικά από τα «σημάδια» που προβλέπουν την απιστία. Το νέο στοιχείο που προστίθεται σε αυτά, είναι το λεγόμενο sεxting, δηλαδή η ανταλλαγή μηνυμάτων με σeξουαλικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η ανταλλαγή μηνυμάτων με πονηρό περιεχόμενο, συνδέεται με χαμηλότερα αισθήματα δέσμευσης στη σχέση, αλλά και με τις περισσότερες πιθανότητες απιστίας.

Για τα αποτελέσματα της παραπάνω μελέτης, οι επιστήμονες μελέτησαν δείγμα 615 ατόμων από διάφορες ηλικίες, τα οποία χώρισαν σε τέσσερις κατηγορίες:

  • αυτούς που δεν επιδίδονται στο sεxting
  • αυτούς που ανταλλάσσουν μηνύματα μόνο με σeχουαλικό περιεχόμενο
  • αυτούς που επιδίδονται συχνά στο sεxting (3-4 μηνύματα τέτοιου είδους μέσα στην εβδομάδα)
  • στους hyper - sεxters, αυτούς δηλαδή που στέλνουν τουλάχιστον ένα πονηρό μήνυμα, την ημέρα

Έπειτα, οι επιστήμονες, έκαναν ορισμένες ερωτήσεις στους συμμετέχοντες όπως, το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από τη σχέση τους, τις σeξουαλικές τους συνήθειας, καθώς και στο πόσο αυτοπεποίθηση νιώθουν.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, εκείνοι που έκαναν συχνά sεxting και οι hyper sεxters, ήταν κυρίως άτομα ανασφαλή, που πιθανότατα να απατούσαν το ταίρι τους. Ακόμα, τα άτομα αυτών των δυο κατηγοριών είναι πιθανότερο να παρακολουθούν ποpνό και να φλερτάρουν διαδικτυακά με άτομα εκτός της σχέσης τους.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι υπεύθυνοι επιστήμονες της εν λόγω έρευνας, τα άτομα που επιδίδονται συχνά στο sεxting, έχουν λιγότερα επίπεδα δέσμευσης ως προς το σύντροφο τους και είναι πιο ανασφαλή, ενώ ο λόγος που το κάνουν είναι διότι πιθανότατα θεωρούν ό,τι εκείνος θα τους εγκαταλείψει. Το κύριο συμπέρασμα, είναι ό,τι η συνήθεια του sεxting μέσα σε μια σχέση, δείχνει ότι δεν είναι καθόλου υγιής και φυσιολογική.

Επιπροσθέτως, φαίνεται ό,τι οι sεxters είναι άτομα που εστιάζουν πιο πολύ στο σeξουαλικό κομμάτι της σχέσης τους και παραμελούν άλλους, σημαντικούς τομείς. Ουσιαστικά θέλουν να φτάσουν απευθείας στο αποτέλεσμα, το οποίο είναι μια καλή σχέση, χωρίς όμως να ακολουθήσουν όλα τα απαραίτητα βήματα και τη δουλειά που απαιτεί αυτή.

Όσο για τη συγκεκριμένη έρευνα, είναι η πιο έγκυρη που έχει γίνει πάνω στο θέμα του sεxting, ενώ δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Computers in Human Behavior. Ο λόγος που την καθιστά ως την πιο πλήρη, είναι επειδή περιλαμβάνει άτομο όλων των ηλικιών, διαφορετικών εθνοτήτων και επιπέδων μόρφωσης, σε αντίθεση με όλες τις παρόμοιες, οι οποίες επικεντρώνονται στους έφηβους και τους νεαρούς ενήλικες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 171 / position2: 748
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb