E-Daily

6+1 σημάδια που αποκαλύπτουν την έλλειψη τεστοστερόνης στους άντρες

Και όμως, είναι ορισμένα γεγονότα που αποδεικνύουν ό,τι όντως υπάρχει πρόβλημα



Δημοσίευση 29/1/2018 | 14:58

Όλοι γνωρίζουν ό,τι η τεστοστερόνη είναι υπεύθυνη για τη μυϊκή ανάπτυξη και την καλή σeξουαλική λειτουργία των αντρών. Οι υποδοχείς της τεστοστερόνης βρίσκονται μοιρασμένοι σε όλο το σώμα, από τον εγκέφαλο και τα κόκαλα, μέχρι τα αιμοφόρα αγγεία. Για αυτό και όταν τα επίπεδα της εν λόγω ορμόνης είναι χαμηλά, επηρεάζεται ολόκληρο το σύστημα λειτουργίας του οργανισμού ενός άντρα.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ελέγξει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό του, δεν έχει παρά να κάνει μια εξέταση αίματος. Η τιμή τους θα είναι χαμηλή, αν βρίσκεται κάτω από τα 300 ng/dL.

Εκτός όμως από τις εξετάσεις που δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία, υπάρχουν και ορισμένα σήματα που δίνει ο οργανισμός και μέσα από τα οποία προσπαθεί να δείξει ό,τι η τεστοστερόνη βρίσκεται κάτω από τα φυσιολογικά όρια.

Διαβάστε παρακάτω ποια 6+1 σημάδια που αποκαλύπτουν ό,τι την έλλειψη της παραπάνω ουσίας στους άντρες.

Πεσμένη λίμπιντοs

Ένα από τα βασικά σημάδια της έλλειψης τεστοστερόνης είναι η απουσία της όρεξης για σeξ. Ο λόγος είναι, διότι υπάρχουν πολλοί υποδοχείς που πρέπει να τροφοδοτηθούν από την ουσία, ώστε να δοθεί στον εγκέφαλο το σημάδι της επιθυμίας για εpωτική επαφή. Αν λοιπόν αυτή δεν επαρκεί, δε μπορεί να καλύψει την ανάγκη αυτή.

Αποδυνάμωση μυών

Αυτή η ουσία θρέφει το μυϊκό ιστό. Αν λοιπόν βρίσκεται σε έλλειψη, όχι μόνο δεν τον βοηθά να πλάσει νέα κύτταρα, αλλά τον καταστρέφει κιόλας.

Συρρίκνωση του πeους

Αφού οι ιστοί ατροφούν, λόγω της έλλειψης τεστοστερόνης, παράλληλα ατροφούν και εκείνοι του πeους και των όρχeων, με αποτέλεσμα αυτά να συρρικνώνονται. 

Λίπος στην κοιλιά

Όταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης πέφτουν, τότε παράγεται ένα ένζυμο που ονομάζεται λιποπρωτεϊνική λίπαση και το οποίο κατευθύνει τα λιπίδια του αίματος στα λιποκύτταρα της κοιλιάς. Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει την αύξηση του μέγεθος τους, που οδηγεί στο πρήξιμο της κοιλιάς.

Αποδυνάμωση της μνήμης

Η πνευματική σύγχυση και τα προβλήματα της μνήμης είναι επίσης επακόλουθα της έλλειψης τεστοστερόνης. Οι περιοχής της συγκέντρωσης και της μνήμης στον εγκέφαλο χρειάζονται αυτήν την ουσία για να λειτουργήσουν σωστά.

Κακή διάθεση

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η έλλειψη τεστοστερόνης και ιδιαίτερα στους νεαρούς άντρες, συνδέεται με την κατάθλιψη, επειδή η εν λόγω ορμόνη επιδρά στον εγκέφαλο και ρυθμίζει τη διάθεση.