E-Daily

Η νέα Θεσσαλονίκη που πρέπει να γνωρίσεις

Νέα στέκια και νέα ζωή

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

7/3/2017 | 14:38

Εκεί που επιχειρούν οι νέες γενιές, εκεί που τα παλιά μαγαζιά συνυπάρχουν με ολοκαίνουργια στέκια. Μια νέα εποχή για παλιές περιοχές της Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει.

Το Caravan B&B

Καραβάν Σαράι

Εκεί γύρω, σαν μέλισσες μαζεύτηκαν υπέροχα μαγαζιά για τα οποία έχουμε ήδη γράψει (2 Concept Store, Bord del' Eau) αλλά και ξενοδοχεία στολίδια (Caravan B&B). Eκεί και το ιστορικό Καφωδείο, εκεί και οι κρυμμένοι πεζόδρομοι πάνω από την Εγνατία με τα καφενεδάκια και τα παλιά μαγαζιά με αντίκες. 

2 Concept Store

Ρωμαϊκή Αγορά

Κοντά στο Μπιτ Παζάρ, με πανέμορφα καφέ γύρω στην περιοχή και παλιά ξενοδοχεία. Στο καφέ Container με τη μεγάλη τζαμαρία που βλέπει κατευθείαν στη Ρωμαϊκή Αγορά υπάρχει κάθε μήνα διαφορετική έκθεση ζωγραφικής ενώ παίζει μέχρι αργά το απόγευμα κλασική μουσική, στο Κουμπί μπορείς να "κλείσεις τραπέζι" για να ράψεις, να κεντήσεις ή να πλέξεις, ενώ οι γκαλερί και οι πολυχώροι έχουν την τιμητική τους.

Container Art Cafe

Εκεί και το πανέμορφο One Sweet Day, μια σοκολατερία - καφέ, εκεί και το Φρειδερίκο Αγάπη Μου με την ρετρό αισθητική. Και αν φύγεις και λίγο πιο πάνω θα συναντήσεις την Αίγλη, ένα παλιό χαμάμ που έγινε ένα εκπληκτικό σημείο συνάντησης.

Κουμπί 

Τοπ Χανέ

Αντιγονιδών και πέριξ

Διατηρώντας τα μαγαζιά της ακόμη, στην πλατεία Αντιγονιδών και τους δίπλα δρόμους υπάρχει κάτι από τα παλιά πολύ έντονα. Εκεί το ζαχαροπλαστείο με τα καλύτερα τρίγωνα της πόλης, oνόματι "Ήλιος" με την γαλλική συνταγή νουβέλ πατισερί για τη κρέμα, εργαστήρια κατασκευής μουσικών οργάνων, εκεί το εστιατόριο Extravaganza και το μπαρ Ελέφαντας και ο μέχρι πρότινος άγνωστος ναός της Αφροδίτης! Ένα κλικ πιο κάτω, κοντά στη Δωδεκανήσου, το χίψτερ Uberdooze που μάζεψε όλο το νεαρόκοσμο και λίγο πιο πέρα, το Τοπ Χανέ με τους μεζέδες και τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο για χορό!

Uberdooze

Άνω Λαδάδικα

Οι οδοί Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Ηρώδου Αττικού, Βεροίας, Ερνέστου Εμπράρ, Ολυμπίου Διαμαντή, η οδός Βηλαρά μέχρι την οδό Καθολικών, Πάικου και τα μικρότερα δρομάκια αλλάζουν μορφή και χαρακτήρα! Το Μπενσουσάν Χαν, η νέα πλατεία Χρηματηστηρίου και οι στοές με τα μπαράκια και τα εστιατόρια!

Μικρά και μεγάλα μαγαζιά απλώνουν τα χρώματά τους και τα τραπεζάκια τους στο δρόμο, ενώ ο κόσμος αρχίζει να κατηφορίζει στα στενά που μέχρι πρότινος δεν γνώριζε, λίγο πιο κάτω από τη Φράγκων. Η "Μικρή Μαρμίτα" ή ο "Γορίλας" και το αρωματοπωλείο "Ζoniou" ή το δισκάδικο "Vinyl Salvation" με την ταράτσα δίνουν νέο αέρα στην περιοχή!

Οδός Ερνέστου Εμπράρ