LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Habeat Records Showcase: 6 year anniversary

w/ Delta Funktionen + Kondaktor + Miltiades + Cirkle + Mackenzie

Δημοσίευση 9/2/2017 | 00:23

Habeat Records Showcase: 6 year anniversary
ΑΘΗΝΑ - Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Tηλέφωνο: 2167003325
https://www.romantso.gr/
Ημερομηνία: 11/02/2017
ΦΕΒ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Ωρα προσέλευσης: 22:30

Είσοδος ελεύθερη

Με έτος ίδρυσης τον Δεκεμβρίο του 2010, το δισκοπωλείο Habeat Records έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην αστική μουσική κουλτούρα των Αθηνών. Υλοποιώντας μια πρωτότυπη ιδέα, τον Μάρτιο του 2012 η ομάδα του Habeat δημιούργησε έναν μικρό, φιλόξενο και open-minded χώρο στην οδό Θεμιστοκλέους των Εξαρχείων. Με προσοχή στη λεπτομέρεια, απέραντη αγάπη για την μουσική και το βινύλιο καθώς και ένα πιστό fan-base, το Habeat διευρύνεται μεταφέροντας από το 2014 την έδρα του στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε έναν άρτιο αισθητικής χώρο στον δεύτερο όροφο της οδού Παλλάδος 21 στου Ψυρρή. Με πυρήνα την ηλεκτρονική μουσική, με μια μοναδική συλλογή νέων και second-hand κυκλοφοριών, αλλά και ένα εντυπωσιακό lineup καλλιτεχνών – η παρουσίαση των οποίων θα ανακοινώνεται σταδιακά κατά την διάρκεια του χρόνου – η ομάδα του Habeat Records σκοπεύει να κάνει για ακόμα μια χρονιά αισθητή την παρουσία της.

Με πυρήνα την ηλεκτρονική μουσική, με μια μοναδική συλλογή νέων και second-hand κυκλοφοριών, αλλά και ένα εντυπωσιακό lineup καλλιτεχνών – η παρουσίαση των οποίων θα ανακοινώνεται σταδιακά κατά την διάρκεια του χρόνου – η ομάδα του Habeat Records σκοπεύει να κάνει για ακόμα μια χρονιά αισθητή την παρουσία της.

Delta Funktionen [Radio Matrix, Delsin / NL]

Ο Niels Luinenburg δούλευε πριν κάποια χρόνια σε ένα δισκοπωλείο στο βορρά της Ολλανδίας. Εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής. Οι ήχοι που τον γοήτευσαν ήταν η πρώιμη Detroit techno και η Chicago house. Νιώθοντας την ανάγκη να δώσει το προσωπικό του στίγμα στο μουσικό στερέωμα, οι πρώτες του παραγωγές κυκοφόρησαν το 2008 σε εταιρείες όπως η Delsin, η An Aimee και η Field. Αρχικά, το ύφος ήταν αυστηρά techno, καθώς όμως αποκτούσε περισσότερη τεχνογνωσία στο στούντιο αλλά και ραφινάροντας τα αισθητικά του κριτήρια, άρχισε να ενσωματώνει όλο και περισσότερα στοιχεία. Επιστέγασμα αυτών, το πρώτο του album στην Delsin με την ονομασία Traces. Παράλληλα καλλιέργησε ένα πολύ προσωπικό στυλ DJing. Στις εμφανίσεις του ανά τον κόσμο, σε clubs όπως το Fabric, Trouw, The Bunker και Berghain/Panorama Bar μεταξύ άλλων, κινείται ηχητικά μεταξύ house, techno, old school electro και italo disco. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από ένα warm up set για τον Jeff Mills και γρήγορα καθιερώθηκε ως headliner. Κύριο χαρακτηριστικό των set του είναι η ευρύτητα ηλεκτρονικών ήχων και η κατάργηση των στεγανών. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά περιγράφει το DJing του: “It’s all about serious fun.”

http://www.residentadvisor.net/dj/deltafunktionen 
https://soundcloud.com/deltafunktionen
https://www.facebook.com/delta.funktionen

Kondaktor [Modal Analysis, Abstract Reality, Reform / GR]

Συνιδρυτής της experimental/techno ετικέτας Modal Analysis, βρίσκεται πίσω από τα decks για μια δεκαετία, αποτελώντας πλέον μία από τις εξέχουσες μορφές της Αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής. Τα DJ sets του ποικίλλουν, κινούμενα ανάμεσα σε deep techno μέχρι funky ήχους και από σκοτεινή/ατμοσφαιρική μουσική μέχρι Chicago house. Απολαμβάνει να μιξάρει διαφορετικά στυλ δοκιμάζοντας διαφορετικούς ήχους κάθε φορά. Το 2012 τον βρήκε να κάνει το ντεμπούτο του ως μουσικός παραγωγός στην Further Records του Seattle. Παράλληλα, συγκαταλέγεται στην ομάδα οργάνωσης πάρτι “Reform”.

https://www.residentadvisor.net/dj/kondaktor
https://soundcloud.com/kondaktor
https://www.facebook.com/kondaktorr 

Miltiades [Templeyard Studios, Echovolt, Habeat Records / GR]

Ο ήχος του Miltiades κυμαίνεται ανάμεσα την house και την techno. Χαρακτηρίζεται από μελαγχολικά στοιχεία, ενώ είναι σαφής η επιρροή του από το Detroit. Έκανε εντύπωση στη διεθνή σκηνή με την πρώτη του κυκλοφορία “EPK.X”, στη δισκογραφική Nous. Ως DJ έχει συνεργαστεί με club του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων τα ΟΗΜ και Griessmuehle (Βερολίνο), Batofar (Παρίσι), BOOTLEG (Bordeaux). Πλέον ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, όπου έχει ιδρύσει μαζί με τον φίλο του, Goolyk, ένα νέο, πειραματικό, μουσικό project, το Templeyard Studios. Δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως οι: Echovolt, Synapsis Records, Freebeat, Nous, Bliq κ.α

https://www.facebook.com/MiltiadesCresil-1566606903608329/ 
https://soundcloud.com/miltiades
https://soundcloud.com/templeyard-studios

CIRKLE [Float record, Elektrika / GR]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Εδώ και αρκετά χρόνια παραμένει πιστός οπαδός της techno, που θεωρεί άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ήχου, την φουτουριστική πλευρά του, την γνησιότητα του αλλα και με την τεχνολογία και τον μινιμαλισμό. Στο ενεργητικό του έχει ήδη ένα ep στην float records (NL), το οποίο βρήκε υποστήριξη από μεγάλα ονόματα στον χώρο. Τον καιρό αυτό συνεχίζει την σκληρή δουλειά στο στούντιο.

https://www.residentadvisor.net/dj/cirkle
https://soundcloud.com/cirkle-1
https://www.facebook.com/Cirkletechno

Mackenzie [Habeat Records, Default]

Ο Λευτέρης Μπριλάκης γνωστός και ως Mackenzie είναι ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Ηabeat Records, το οποίο ίδρυσε το 2011 και βρίσκεται στην πλατεία του Ψυρρή. Το Habeat Records βασίζεται στην αγάπη για το βινύλιο και την ηλεκτρονική μουσική, ενώ στην διαρκώς ενημερωμένη συλλογή του συγκαταλέγονται αξιόλογες παραγωγές της house και της techno σκηνής. Ως dj ο Mackenzie έχει έντονες μουσικές επιρροές από την ζωή του στο Βερολίνο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση ξεχωριστών μουσικών events. Το 2013 προστέθηκε στην ομάδα Sleazy Beats & Dirty Vibes μαζί με τον Ζοrz και Kondaktor που πραγματοποιούν απογευματινά parties στην Αθήνα. Είναι επίσης βασικός συντελεστής και resident dj του default.

www.facebook.com/habeatrecordstore
https://soundcloud.com/mackenzee

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά

Nightλάιφ 30.12.2023
Ο δήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα μετρήσει αντίστροφα για το 2024

Ατζέντα εκδηλώσεων Δεκέμβριος 2023

Nightλάιφ 01.12.2023
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 01/12 έως 31/12

RED Xmas Party: Bάλε κάτι κόκκινο και έλα Σαλόνικα στον πολυχώρο WE!

Nightλάιφ 27.11.2023
WE ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ15/125

Για μία ακόμη χρονιά γιορτάζουμε το Old Fashioned Week μαζί με το Woodford Reserve

Nightλάιφ 27.11.2023
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 27/11 έως 03/12