E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δείτε την Πολωνή μετανάστρια που κάνει καριέρα ως σωσίας της Μέρκελ

Η ομοιότητα που της άλλαξε τη ζωή

Δημοσίευση 15/3/2017 | 00:16

Δείτε την Πολωνή μετανάστρια που κάνει καριέρα ως σωσίας της Μέρκελ

Μπορεί και κάνει με τα χέρια τη χαρακτηριστική κίνηση με τα ενωμένα δάχτυλα, ενώ ο τρόπος που διορθώνει τα μαλλιά της είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηρίστικός.

Η ντουλάπα της κρύβει αμέτρητα παπούτσια, σακάκια σε όλα τα χρώματα, τσάντες και κολιέ. Πολλά σε αυτό το σπίτι στην περιοχή της Κολωνίας θυμίζουν τη γνωστή πολιτικό. Ωστόσο το κουδούνι γράφει: Ούρσουλα Νάβα-Βανέτσκι.

Μια λογίστρια από την Πολωνία που μετανάστευσε στη Γερμανία το 1985 θα κατέληγε μια μέρα να γίνει η πιο περιζήτητη σωσίας της καγκελαρίου Μέρκελ, με εμφανίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και στην τηλεόραση.

Η καριέρα της κ. Βανέτσκι ξεκίνησε μάλλον τυχαία. «Ήταν απόκριες και ήθελα να φορέσω ένα ινδικό σάρι». Όμως το ταχυδρομείο καθυστέρησε και το ρούχο δεν έφτασε εγκαίρως. «Στάθηκα μπροστά στον καθρέφτη. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να “ντυθώ” καγκελάριος». Στη συνέχεια άρχισε να στέλνει αιτήσεις σε πρακτορεία σωσιών. Μέχρι που ένα πρακτορείο την ανέλαβε και σήμερα οι άνθρωποι την χαιρετούν στο δρόμο και της ζητούν να βγουν shelfies και αυτόγραφα.


Η κ. Βανέτσκι ήταν πάντα πολιτικοποιημένη, ωστόσο πιστεύει ότι το «αξίωμα» την άλλαξε: «Το να είμαι σωσίας επηρέασε την εξέλιξή μου διανοητικά αλλά και πολιτικά». Έμαθε να ζει με την «καγκελάριο». Στις εμφανίσεις της δέχεται συνεχώς συμβουλές για το πώς θα πρέπει να κατευθύνει τη χώρα.

Ωστόσο την περίοδο που η προσφυγική κρίση είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία απέφευγε τις εμφανίσεις. «Απέφευγα τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις γιατί φοβόμουν ότι θα με κοιτούν επίμονα. Και ένιωθα ασφαλής που με συνόδευε ο σύζυγός μου».

Πάντως η σωσίας δεν θέλει να σε καμία περίπτωση να χαλάσει τη φήμη της πραγματικής καγκελαρίου. Έτσι συχνά αρνείται εμφανίσεις σε σατιρικές εκπομπές που είναι γνωστές για τον ιδιαίτερα προκλητικό χαρακτήρα τους.

Δέχθηκε ωστόσο να φωτογραφηθεί από τη διάσημη φωτογράφο Άλισον Τζάκσον σε δήθεν προσωπικές στιγμές με τον σωσία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για λογαριασμό των εφημερίδων «Le Monde» και «Die Zeit». Η εν λόγω έκδοση έγινε σε λίγες ώρες ανάρπαστη.

Είναι «φτυστή» η Μέρκελ, ωστόσο μια λεπτομέρεια την προδίδει. Η πολωνική προφορά της. Αλλά και αυτό καταφέρνει να το δικαιολογήσει με μαεστρία, λέγοντας ότι στο σπίτι οι γονείς μιλούσαν πάντα γερμανικά με πολωνική προφορά, μια και έχει πολωνικές ρίζες. Και όντως ο παππούς της Άγκελα Μέρκελ λεγόταν Καζμίρτσακ και καταγόταν από το Πόζναν. Όταν η Βανέτσκι το λέει αυτό χαμογελάει και χαμηλώνει το βλέμμα. Όπως ακριβώς η καγκελάριος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Πουλόπουλος: «Ο Alpha έστειλε στη Eurovision τη Βίκυ Χαντζή αντί για μένα, μην πω γιατί»

Media 24.04.2024
«Γελάει ο κόσμος. Με χρυσοπλήρωσαν τα διπλά λεφτά για να με φέρουν από το MEGA για τη Eurovision και τελικά έστειλαν εκείνην»

Ο Kρητικός κομμωτής που έγινε viral: Σχεδίασε τον Μυστικό Δείπνο σε… μούσι

Social 24.04.2024
Σχεδίασε σε μούσι τους μαθητές και τον Ιησού στον Μυστικό Δείπνο.

Έλλη Κοκκίνου: Αυτή την αισθητική επέμβαση έκανε και το παραδέχθηκε!

Tabloid 24.04.2024
Η Έλλη Κοκκίνου στα 54 της χρόνια αποκάλυψε την αισθητική επέμβαση που έκανε

Φαίη Σκορδά ‑ Μάρτζυ Λαζάρου: Αρπάχτηκαν στον αέρα του ΣΚΑΪ: «Είναι ακραίο να λες αυτό το πράγμα»

TV Buzz 24.04.2024
«Έχω κάνει πάνελ στον Μένιο Φουρθιώτη! Δεν είναι αστείο να το λες αυτό;»

Βαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά ‑ «Καλό ταξίδι ... Σ΄αγαπώ»

Social 24.04.2024
Δείτε την ανάρτηση του μοντέλου

«Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά» – Αρνητές της ... σκόνης Πετράκος και Παπαθωμά

Social 24.04.2024
Οι αναρτήσεις για το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης

Αρκάς: Η «Καλημέρα» με την Αθήνα πνιγμένη στη σκόνη

Social 24.04.2024
Η σκόνη είναι τόση που έχει καλύψει ακόμη και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Αλεκ Μπάλντουιν: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με γυναίκα στη Νέα Υόρκη

Tabloid 24.04.2024
Ο καβγάς συνεχίστηκε έξω από την καφετέρια