E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη με την Charmaine Baines

Λίγο πριν την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ

7/7/2017 | 00:18

H Charmaine Baines, μία γυναίκα ‘ελβετικός σουγιάς’ και με ευελιξία χαμαιλέοντα στη φωνή, έρχεται στο The Zoo για μια μοναδική εμφάνιση στις 7 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με χάρη, ταλέντο, αλλά και βαρύγδουπες συνεργασίες στο βιογραφικό της. Το πάθος της για αυτό που κάνει είναι εμφανές στην δυναμική της παρουσία.

Η Charmaine είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος και δεν διστάζει να το δείξει και να το τραγουδήσει!

Με αφορμή την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα, μιλάω μαζί της για την πολυσχιδή προσωπικότητα της και την αγάπη της για τη μουσική.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

 

Ηθοποιός, μοντέλο, ερμηνεύτρια, συνθέτρια, χορεύτρια, DJ. Ποια είναι Charmaine Baines; Πώς καταφέρνεις να διατηρείς τόση ευελιξία και τόσες ταυτότητες;

Αγαπώ τη ζωή και προσπαθώ να την απολαμβάνω όσο πιο πολύ γίνεται κάθε μέρα! Πολλά από τα πράγματα τα οποία έχω κάνει και συνεχίζω να κάνω πηγάζουν από την αγάπη και το πάθος μου για την ερμηνεία. Αυτό είναι και το κοινό χαρακτηριστικό όλων των ταυτοτήτων μου.

Πώς σε κέρδισε εν τέλει η μουσική;

Με κέρδισε πολύ απλά με τα συναισθήματα που μου προκαλεί και με τα συναισθήματα που βλέπω να δημιουργεί στους άλλους. Αυτά αποτελούν και τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης μου. Η μουσική είναι η ζωή μου. Ξυπνάω το πρωί και νιώθω ευλογημένη!

Charmaine Baines - 'O Momento'

Ερμηνεύεις διαφορετικά είδη μουσικής, από neo-soul και soulful house, μέχρι τζαζ, μπλουζ, R’n’B και reggae. Πιστεύεις ότι η φωνή σου είναι περισσότερο ένα δώρο ή προϊόν σκληρής δουλειάς;

Στην πραγματικότητα και τα δύο. Θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει άλλους τραγουδιστές και να εντυπωσιάζεται τόσο πολύ, που έλεγα μέσα μου μακάρι να μπορούσα να το κάνω κι εγώ αυτό! Τώρα όμως μπορώ να πω με αυτοπεποίθηση πια ότι έχω αναπτύξει το δικό μου στυλ· ειδικά στα είδη των soulful house και reggae. Πλέον έγω απλά το νιώθω και η φωνή μου κάνει τα υπόλοιπα.

Πως νιώθεις που θα εμφανιστείς στην Ελλάδα; Έχεις βρεθεί στην Ελλάδα στο παρελθόν;

Δεν έχω εμφανιστεί ποτέ στην Ελλάδα ξανά και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την εμφάνιση μου στην Αθήνα. Και λίγο αγχωμένη ταυτόχρονα, αλλά περισσότερο νιώθω τον ενθουσιασμό! Ελπίζω στο ελληνικό κοινό να αρέσει αυτό που θα κάνω. Νιώθω πολύ τυχερή που θα με συνοδεύσει ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος και θα συμπληρώσει την εμφάνιση μου. Είμαι επίσης ευγνώμων στο The Zoo για την φιλοξενία και την προώθηση, και ελπίζω να με έχουν κοντά τους ξανά στο μέλλον!

Μίλησε μου για την μπάντα σου Matrix Club Matrix. Τι είδους μουσική παίζετε; Γιατί ένιωσες την ανάγκη να ξεκινήσεις τη δική σου μπάντα;

Το Matrix Club Matrix είναι το παιδί μου! Ξεκίνησα το συγκρότημα αρκετά χρόνια πριν εξαιτίας της αγάπης μου για την house μουσική, ειδικά την κλασσική house μουσική. Εμπνεύστηκα από καλλιτέχνες όπως η Jocelyn Brown, η Barbara Tucker και τις απίστευτες soul φωνές τους. Για μένα οι Matrix Club Matrix είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα! Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο. Νιώθω πολύ ευλογημένη.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο έχεις συνεργαστεί και είσαι πολύ περήφανη για την συνεργασία σας;

Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο δούλεψα και με έχει εμπνεύσει απίστευτα ήταν ο Roy Hemmings από τους Drifters. Ήταν πολύ πειθαρχημένος στην δουλειά του, αλλά ταυτόχρονα γεμάτος χιούμορ! Μου έμαθε πώς να απολαμβάνω την μουσική και την ίδια στιγμή να αντιμετωπίζω με σοβαρότητα την τέχνη μου. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Με ποιον άλλο θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θα ήταν όνειρο ζωής αν μπορούσα να ερμηνεύσω έστω και ένα κομμάτι δίπλα στον Joseph "Amp" Fiddler. Είναι απίστευτος καλλιτέχνης.

Amp Fiddler - If I Don't

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Από που να ξεκινήσω, νιώθω ότι ήδη τα πραγματοποιώ! Θέλω να συνεχίσω τις εμφανίσεις μου στο εξωτερικό. Ήδη η εμφάνιση μου στην Αθήνα είναι γεγονός. Οπότε θέλω να συνεχίσω τις εμφανίσεις μου και τις συνεργασίες με ταλαντούχους μουσικούς.

Συνέντευξη - Μετάφραση: Στέλιος Χατζηθωμάς