LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Synthetic w/ Surgeon and more Live

Δημοσίευση 30/9/2016 | 00:01

Synthetic w/ Surgeon and more Live
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56
Ημερομηνία: 14/10/2016
ΟΚΤ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ωρα προσέλευσης: 23:30

15,00€

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Η ομάδα Synthetic έχει την τιμή να παρουσιάσει έναν ζωντανό θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και σε πανελλήνια αποκλειστικότητα. O Surgeon, κατά κόσμον Anthony Child, έρχεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του από το Birmingham στο Club του Μύλου για ένα και μοναδικό live modular set.

Μαζί του, επίσης στην πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη μας, θα είναι και το δυναμικό ντουέτο Cassegrain από το Βερολίνο. Οι Alex και Hüseyin υπόσχονται ένα δυναμικό Τechno live set. Τους πλαισιώνουν οι Caught In Fact_, Thomas Numan & G.Kouros.

Line up:
Surgeon - live (Downwards, Dynamic Tension / Birmingham)
Cassegrain - live (Arcing Seas, Infrastructure NY / Berlin)
Caught In Fact_
G.Kouros
Thomas Numan


Ο Surgeon αποτελεί πυλώνα της Τechno και αναμφίβολα έναν από τους πιο αναγνωρίσμους καλλιτέχνες του χώρου. Η δισκογραφία του ξεκινά από το1994 ενώ συνεχίζεται σταθερά μέχρι σήμερα. Αξιοσημείωτα είναι τα 3 albums για το Tresor σε μια κομβική περίοδο για την Techno. Eντός του 2016 έχει κυκλοφορήσει album, EP ενώ με αγωνία αναμένονται και οι επερχόμενες παραγωγές του. Είναι ιδρυτής των εταιρειών Downwards και Dynamic Tension, στις οποίες κυκλοφορεί ως επί το πλείστον δικές του δουλειές.

Έχτισε γρήγορα όνομα παίζοντας περίτεχνα σκληρή Techno με έντονο το industrial στοιχείο. Χωρίς υπερβολή δημιούργησε μόνος του τη περιβόητη σκηνή του Birmingham, με τις βραδιές στο ‘House of God’ να γίνονται αντικείμενο αφήγησης από τους ‘παλιούς’ στους νεότερους.

Αργότερα, διατήρησε residency για 3 χρόνια στο Tresor του Βερολίνου, όταν αυτό μεσουρανούσε στα 90s.

Σταδιακά έγινε από τους πιο αγαπητούς Techno Jockeys, με φανατικούς θαυμαστές σε κάθε γωνιά της γης. Είναι αυτός που απέδειξε πως ο σκληρός ήχος μπορεί να είναι έξυπνος, αισθησιακός και προπαντώς χορεύτικός. Σύμφωνα με το έγκυρο FACT magazine, αυτά ήταν τα στοιχεία που επηρέασαν τον ήχο του κραταιού, μετά το 2010, Berghain και καλλιτέχνες όπως οι Marcel Dettmann και Shed.

H τεχνική, οι μοναδικές του επιλογές και η άριστη αντίληψη του εκάστοτε setting τον έκαναν πραγματικά περιζήτητο. Mix CDs για το Fabric και Warp, boiler room sessions που προσεγγίζουν το 1000000 views και κυρίως μια διαρκώς γεμάτη τουρνέ, με εμφανίσεις σε events που ο ίδιος βρίσκει πως έχουν κάτι να του προσφέρουν. Τα dj sets του ήταν ανέκαθεν στα όρια του live performance, καθώς διαρκώς ενσωμάτωνε διαρκώς νέα gadgets.

Ένα project του, το οποίο αγαπήθηκε όσα λίγα στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής ήταν οι British Murder Boys, μαζί με τον Regis. O πολυπράγμων Surgeon τρέχει τα live side-projects ‘Τrade’ (μαζί με τον Blawan), ενώ προσφάτως προχώρησε σε συνεργασία με τη νεοεμφανιζόμενη Lady Starlight. Μαζί μάλιστα έκαναν ένα πλήρως αναλογικό set, παίζοντας σκληρή Techno στη συναυλία της pop περσόνας Lady Gaga. Έφερε έτσι, πάντα με το δικό του στυλ, το mainstream κοινό σε επαφή με την ‘καθαρή’ Techno.

Αυτή την περίοδο εστιάζει στα live sets με τα modular synthesizers . ΤοResident Advisor τον κατέταξε στην 8η θέση των καλύτερων live acts στην ηλεκτρονική μουσική, για τη χρονιά που διανύουμε.

Η εμφάνιση του είναι η πρώτη για τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη πανελληνίως σε live.

http://www.dj-surgeon.com/
https://www.residentadvisor.net/dj/surgeon
https://www.discogs.com/artist/1114-Surgeon

Cassegrain - live (Arcing Seas, Infrastructure NY / Berlin)

Οι Alex και Hüseyin συναντήθηκαν τυχαία στο Red Bull Music Academy στη Βαρκελώνη. Αποφάσισαν να συνεργαστούν, σχηματίζοντας τους Cassegrain. Με έδρα πλέον το Βερολίνο έχουν εδραιωθεί στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το πρώτο label οποίο κυκλοφόρησαν της μουσική τους ήταν η Prologue Music. Ακολούθησαν και άλλες στην ίδια εταιρεία με πιο αξιοσημείωτο το διπλό 12ιντσο με την ονομασία “Tiamat”. Δουλείες τους έχουν εμφανιστεί σε πολύ σημαντικές εταιρείας όπως Modal Analysis, M_Rec Ltd και Semantica. Μια αξιοσημείωτη και διαρκής συνεργασία είναι αυτή με τον Tin Man. Μαζί έχουν κάνει ήδη 3 releases, ενώ έχουν εμφανιστεί και σε κοινό live. Το 2016 ξεκινήσε με τη δημιουργία της δικής τους δισκογραφικής, με το όνομα ‘Arcing Seas’.

Οι Cassegrain έχουν γίνει πιο γνωστοί για τα αναλογικά live τους. Χαρακτηρισστικό είναι το ‘sweaty’ boiler room session τους, το οποίο απέσπασε διθυραμβικά σχόλια. Tα τελευταία χρόνια περιοδεύουν ανά τον κόσμο: Berghain (Berlin), Space (Ibiza), Output (New York), Block (Tel Aviv), Village Undergound (London) και Sonar Festival (Barcelona) είναι μερικοί απο τους μέχρι στιγμής σταθμούς τους!

https://www.facebook.com/cassegrainmusic/
https://www.residentadvisor.net/dj/cassegrain
https://www.discogs.com/artist/1856786-Cassegrain

Caught In Fact_

Ο Caught in Fact _ ζει στην ορεινή Χαλκιδική. Λατρεύει την Techno μουσική σε όλη της την έκφανση. Αθόρυβα έχει δώσει το στίγμα του ως DJ παίζοντας σε events με τους Donato Dozzy, Delta Funktionen, Peter Van Hoesen και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ό ίδιος διοργάνωσε το festival EptaOgdoa με ένα φανταστικό line up και πολύ μπροστά από την εποχή του, τουλάχιστον για τα Ελληνικά δεδομένα. Είναι ιδιοκτήτης του Maori beach bar, στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί αξιόλογοι artists από ολόκληρο το φάσμα της ηλεκτρονικής.

https://www.facebook.com/CaughtInFact/

G.Kouros

Ο G.Kouros ήταν, μέχρι προσφάτως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τη μουσική σκηνή της πόλης. Παρά τις επιλεκτικές του εμφανίσεις σε events όπως το Reworks Festival και τα Brainstorm parties, επέλεξε να κράτησει low profile. Με δισκοθήκη και skills που θα ζήλευαν ακόμα και top καλλιτέχνες του χώρου, αποτελεί μέλος της ομάδας και resident DJ εδώ και σχεδόν 1μιση χρόνο. Μαζί με τη σύζυγό του Νικόλ, ΄τρέχουν' τον internetικό σταθμό Report2Dancefloor Radio, το οποίο πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο το old school στοιχείο.

Thomas Numan

Ο Thomas Numan είναι ο εμπνευστής του Synthetic. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να διαδώσει την 'καλή πλευρά' του ηλεκτρονικού ήχου στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα βιώματα που απέκτησε κατά την πολυετή διαμονή του στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με το DJing αλλά και τη διοργάνωση events. Χτίζει τη δισκοθήκη του για περίπου 15 έτη. Τα sets του δεν έχουν ταμπέλες, αλλά χαρακτηριστική αισθητική και feeling.
To Synthetic είναι ένα project που έχει σκοπό την προώθηση της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη διοργανώσει events σε 10 διαφορετικούς χώρους της πόλης. Σε αυτούς πλαισίωσε πάνω από 25 διεθνείς καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα όπως οι Juan Atkins , Robert Hood, DVS1, Steffi, Kassem Mosse, Objekt, Vakula, Gerd Janson, Helena Hauff, Tama Sumo, Objekt, The Black Madonna και Palms Trax.

https://www.facebook.com/SyntheticEvents
https://www.youtube.com/channel/UCyamNmWwqxiHLGDZYlSCOkQ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά

Nightλάιφ 30.12.2023
Ο δήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα μετρήσει αντίστροφα για το 2024

Ατζέντα εκδηλώσεων Δεκέμβριος 2023

Nightλάιφ 01.12.2023
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 01/12 έως 31/12

RED Xmas Party: Bάλε κάτι κόκκινο και έλα Σαλόνικα στον πολυχώρο WE!

Nightλάιφ 27.11.2023
WE ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ15/125

Για μία ακόμη χρονιά γιορτάζουμε το Old Fashioned Week μαζί με το Woodford Reserve

Nightλάιφ 27.11.2023
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 27/11 έως 03/12