LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τα αδέρφια που ταιριάζουν το Μπετόβεν με το λαϊκό, κρατούν στα χέρια τους βιολιά

String Demons, το απίθανο ντουέτο

Δημοσίευση 29/8/2018 | 00:06

Τα αδέρφια που ταιριάζουν το Μπετόβεν με το λαϊκό, κρατούν στα χέρια τους βιολιά

Oι String Demons θα προκαλέσουν μουσικές εκρήξεις στη Μέρα με τα Χρώματα στις 2 Σεπτεμβρίου! Αυθόρμητα, με σκληρή δουλειά, τρέλα, καυγάδες και χωρίς μουσικές ταμπέλες ο Κωνσταντίνος και η Λυδία, χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα μόνο για να μας παρασύρουν στο ρυθμό τους! Από το Παραδοσιακό στο Κλασσικό, από το Heavy Metal στο Λαϊκό, από τους Εκκλησιαστικούς Ύμνους στο Ρεμπέτικο στο Rock!

Πώς είναι να συνεργάζεστε μεταξύ σας;

Γίνονται δοξαρομαχίες! Κάποιες φορές η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαλαρή και κάποιες φορές ηλεκτρισμένη. Έτσι όμως είναι τα αδέρφια! Oταν τα πράγματα γίνονται ''περίεργα'' κάποιος από τους δύο μας συνήθως πετάει κάποια ατάκα από ταινία ή cartoon μας πιάνουν τα γέλια και συνεχίζουμε την μουσική μας επικοινωνία! Αυθόρμητα, με σκληρή δουλειά, τρέλα, καυγάδες και χωρίς μουσικές ταμπέλες.

Έχετε ένα κοινό που μπορεί να ακούει λαϊκή μουσική ή ποπ αλλά ταυτόχρονα να παθιάζεται με τους δικούς σας ήχους! Πώς σας φαίνεται κάτι τέτοιο;

Καταπληκτικό! Οι αντιθέσεις μας τρελαίνουν! Στα παρασκήνια από κάποια συναυλία ακούσαμε έναν παπά να μιλάει ενθουσιασμένος με έναν πιτσιρικά heavymeταλά για ένα κομμάτι που είχαμε παίξει και νιώσαμε τόσο ωραία. Μεταξύ φαινομενικά διαφορετικών ανθρώπων όχι μόνο στη μουσική, που βρίσκουν κάτι κοινό τότε νιώθεις ότι υπάρχει... ''ειρήνη''!

Aπό την κλασική μουσική και τον Μπετόβεν στα Mad Walk! Ζούμε την εποχή όπου το κλασικό με την τεχνολογία γίνεται σύγχρονο! Εσείς οι ίδιοι κάνετε την ανατροπή και προτείνετε κάτι νέο στο κοινό. Μήπως αυτός είναι ο τρόπος για να επιβιώσουν τα κλασικά ακούσματα στο χρόνο;

Ναι σίγουρα είναι ένας τρόπος. Τα κλασσικά ακούσματα βέβαια βρίσκονται παντού.Π.χ στα έργα του Vivaldi ή του Bach , κατά τη γνώμη μας , υπάρχουν ''προάγγελοι'' της pop, της ροκ, της λαϊκής μουσικής κ.α.

Σε κομμάτια του Τσιτσάνη, των Queen, του Θεοδωράκη, των Beatles και σε πολλούς πολλούς άλλους βρίσκονται επιρροές από Mozart ή Mπετόβεν κ.α.Τέτοια ''μπερδέματα'', επιρροές, υπάρχουν και στο καινούργιο μας album Rise of Strings (Minos emi).

Πώς αντιμετωπίζουν τη μουσική σας άνθρωποι του χώρου;

Μιλώντας ας πούμε για μουσικούς ορχήστρας, που πρόσφατα συναντηθήκαμε και συμπράξαμε (με την ορχήστρα της ΕΡΤ), αυτό που μας αρέσει είναι ότι μπορεί να μη συμφωνούν με όλα όσα παίζουμε, γιατί πολλές φορές... είναι και κάπως ''ακραίες'' οι ''νότες'' μας, αλλά υπάρχει εκτίμηση και αποδοχή πράγμα που μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Πόσο σας βοηθά το ίντερνετ στην προβολή της δουλειάς σας;

Οι String Demons ξεκίνησαν με το internet.Πρώτα απ όλα για εμάς έρχεται η ζωντανή επαφή με τον κόσμο τα live οι συναυλίες δηλαδή.Το internet, τα live, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση κλπ πρέπει να είναι ''φίλοι'' μεταξύ τους και το ένα να βοηθά το άλλο. Φανταστείτε τους σαν ένα συγκρότημα που παίζουν παρέα, ο ένας στηρίζει τον άλλο και η Μουσική προχωρά όπως προχωράμε εμείς στη ''Μέρα με τα Χρώματα''!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

ΝΕΑ 20.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

ΝΕΑ 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Προχτές
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Προχτές
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση