LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ταινίες της εβδομάδας 15/3 ‑ 21/3

Tomb Raider: Lara Croft - Τα Μυστήρια της Σικελίας - Ο Θεριστής - Πρόσωπα & Ιστορίες - Μετά το Χωρισμό - Τυφλή Αγάπη - Μούσα - Ενας Ξένος στην Πόλη - Sideway

Δημοσίευση 15/3/2018 | 16:07

Οι ταινίες της εβδομάδας 15/3 ‑ 21/3
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 15/3/2018 έως 21/3/2018
ΜΑΡ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Tomb Raider: Lara Croft

του Ρόαρ Ουτχαουγ. Με τους Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου.

Περιπέτεια 2018, ΗΠΑ 118'

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αλίσια Βικάντερ παίρνει τα ηνία από την Αντζελίνα Τζολί στο reboot των ταινιών με πρωταγωνίστρια τη δαιμόνια αρχαιολόγο του αξέπαραστου βίντεο γκέιμ «Tomb Raider». Εδώ η νεαρή Λάρα Κροφτ αναζητά τα ίχνη του μυστηριωδώς εξαφανισμένου πατέρα της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του, έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί.

Τα Μυστήρια της Σικελίας / Sicilian Ghost Story

των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα. Με τους Γιούλια Γεντλικόφσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Κορίν Μουσαλάρι, Αντρέα Φαλζόνε.

Δραματική 2017, Ιταλία 120'

Σε ένα χωριό της Σικελίας, στα όρια του δάσους, ο Giuseppe, 13 ετών, εξαφανίζεται. Η Luna, μία συμμαθήτριά του, δεν δέχεται την εξαφάνιση του αγοριού με το οποίο είναι ερωτευμένη και προσπαθεί να σπάσει τη σιωπή. Για να τον βρει, με κίνδυνο τη ζωή της, θα ενταχθεί στο σκοτεινό κόσμο όπου ο φίλος της φυλακίστηκε και στον οποίο οδηγεί η λίμνη, μέσω μιας μυστηριώδους πύλης. Στα όρια του φανταστικού και του πραγματικού, η ταινία επανεξετάζει τον μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στον ανελέητο κόσμο της μαφίας.

Ο Θεριστής / Le Semeur

της Μαρίν Φρανσέ. Με τους Πολίν Μπουρλέτ, Ζεραλντίν Παϊλάς, Αλμπάν Λενουάρ, Φρανσουάζ Λεμπρούν.

Δραματική 2017, Γαλλία 98'

 Η Βιολέτ είναι σε ηλικία γάμου το 1852 όταν ξαφνικά όλοι οι άνδρες του χωριού αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν λόγω του πολέμου. Οι γυναίκες περνούν μεγάλο διάστημα απομονωμένες, κάνοντας όλες τις εργασίες μόνες τους, και παίρνουν έναν όρκο: Εάν εμφανιστεί κάποιος άνδρας, θα είναι για όλες τους. «Ο Θεριστής» είναι βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα.

Πρόσωπα & Ιστορίες / Faces Places

των Ανιές Βαρντά και JR.

Ντοκιμαντέρ 2017, Γαλλία 89'

Μια σπουδαία σκηνοθέτης και ένας από τους πλέον σημαντικούς νέους εικαστικούς της εποχής μας ξεκινούν μια ξεχωριστή περιπλάνηση ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε μια μαγική δημιουργία όπου η Τέχνη συναντά τη ζωή με τους πιο απρόοπτους τρόπους. Ένας ύμνος στην ομορφιά των καθημερινών ανθρώπων και των απρόσμενων ιστοριών τους.

Μετά το Χωρισμό / Jusqu'à la Garde

του Ξαβιέ Λεγκρά. Ντενίς Μενοσέ, Λεά Ντρουκέρ, Τομάς Γκιοριά.

Δραματική 2017, Γαλλία 93'

Μετά το διαζύγιο τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν την από κοινού κηδεμονία του γιού τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν αντέχει τον χωρισμό με τη γυναίκα του, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Όμηρος ενός ζηλιάρη και βίαιου πατέρα, και ανθρώπινη ασπίδα για μια κυνηγημένη μητέρα, ο Ζουλιάν φτάνει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.

Τυφλή Αγάπη / Hikari

της Ναόμι Καβάσε. Με τους Μασατόσι Ναγκάσε, Αγιάμε Μισάκι, Τατσούγια Φούτζι.

Δραματική 2017, Ιαπωνία - Γαλλία 101'

Η Μιζάκο είναι μια παθιασμένη συγγραφέας ταινιών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Κατά την προβολή μιας ταινίας γνωρίζει τον Μασάγια, έναν μεγαλύτερο της φωτογράφο που χάνει την όρασή του. Η Μιζάκο σύντομα ανακαλύπτει τις φωτογραφίες του Μασάγια, οι οποίες με έναν περίεργο τρόπο την πηγαίνουν στο παρελθόν της. Μαζί, μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο που ήταν έως τότε αόρατος για τα μάτια της.

Μούσα / Muse

του Χάουμε Μπαλαχουέρ. Με τους Ελιοτ Κόουαν, Φράνκα Ποτέντε, Ανα Ουλάρου, Τζόαν Γουάλεϊ, Κρίστοφερ Λόιντ.

Τρόμου 2017, Ισπανία 107'

Ο καθηγητής λογοτεχνίας Σάμιουελ, χάνει τη δουλειά του μετά τον τραγικό θάνατο της φίλης του, ενώ ταλαιπωρείται από έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη στον οποίο μία γυναίκα δολοφονείται άγρια κατά τη διάρκεια μιας παράξενης τελετουργίας. Σύντομα μαθαίνει πως αυτή η γυναίκα δολοφονείται στην πραγματική ζωή. Όταν επισκεπτεται τη σκηνή του εγκλήματος γνωρίζει τη Ρέιτσελ η οποία είχε το ίδιο όνειρο και μαζί θα εισέλθουν σε ένα τρομακτικό κόσμο που ελέγχουν οι Μούσες.

Ενας Ξένος στην Πόλη / Gringo

του Νας Ετζερτο.Με τους Ντέιβιντ Ογέλοουο, Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Ετζερτον, Αμάντα Σέιφριντ, Θάντι Νιούτον, Σαρλίτο Κόπλεϊ.

Κωμική περιπέτεια 2018, ΗΠΑ 110'

Ο Χάρολντ, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας με μετοχές σε μία φαρμακευτική εταιρεία που πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο, βρίσκεται σε κίνδυνο μετά από ένα περιστατικό στο Μεξικό. Πισώπλατα μαχαιρώματα από συναδέλφους, βαρόνοι ναρκωτικών και μυστικές αποστολές είναι μερικά από όσα έχει να αντιμετωπίσει καθώς περνά τα όρια της νομιμότητας κι από φιλήσυχος πολίτης γίνεται καταζητούμενος εγκληματίας!  Είναι έξω από τα νερά του – ή μήπως μέσα σε αυτά; Μια απολαυστική ταινία γεμάτη γέλιο, δράση και μυστήριο.

Sideway

του Ταϊφούν Πιρσελίμογλου. Με τους Τανσου Μπιτσέρ, Ναλάμ Κουρουκίμ, Τανέρ Μπιρσέλ.

Κοινωνική 2017, Τουρκία - Ελλάδα - Γαλλία 119'

Ένας νεαρός άνδρας φτάνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου ένα παράξενο καράβι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά, ένας διαπεραστικός ήχος που ακούγεται παντού, φωτιές, αγνοούμενοι και άλλες περίεργες ενδείξεις, οδηγούν τους κατοίκους της να πιστεύουν οτι έρχεται η μέρας της κρίσης. Όλα ανατρέπονται όταν η νοσοκόμα της πόλης, με την οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση, θα ανακαλύψει ένα παρίεργο σημάδι στην πλάτη του. Η φήμη διαδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και όλοι αρχίζουν να πιστεύουν πως είναι ο Μεσσίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Χτες
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ Προχτές
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Προσφορές 09.04.2024
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου